Pistorius vil have kautionen ændret

Ifølge en sydafrikansk tv-station kræver den drabssigtede Oscar Pistorius' advokater ændringer i kautionen.

Foto: AP
Foto: AP

Den sydafrikanske OL-atlet Oscar Pistorius - også kendt som Blade Runner - skal have lov til at rejse ud af Sydafrika, og de obligatoriske narkotika- og alkoholtest skal skrottes.

Det mener den benamputerede atletikstjernes advokater ifølge den lokale tv-station eNCA. Advokaterne vil ifølge tv-stationen altså have kautionsbetingelserne ændret for den drabssigtede Pistorius.

Han er sigtet for drabet på sin kæreste Reeva Steenkamp 14. februar i år. Pistorius er løsladt mod en kaution på en million sydafrikanske rand - svarende til 638.000 kroner - mens den egentlige drabssag mod ham bliver forberedt.

Pistorius har indrømmet at have skudt Reeva Steenkamp i sit hjem, men forklaret, at han skød og dræbte sin kæreste ved et uheld, fordi han troede, at hun var en indbrudstyv.

Det er på grund af de specialbyggede kulfiberproteser, der hjælper den dobbelt benamputerede sydafrikaner til at kunne løbe, at han er blevet verdenskendt.

I 2008 fik Pistorius rettens ord for, at han kunne konkurrere på lige fod med ikke-handicappede atleter.

Derfor deltog han både ved VM i 2011 og ved OL i London sidste sommer, hvor han blandt andet deltog i mændenes 400 meter-løb og nåede semifinalen.

Efter planen skal Pistorius møde i retten igen 4. juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere