Reevas bitre papfar: Pistorius kan rådne i helvede

Dræbte Reeva Steenkamps papfar sidder tilbage med tomhed og bitterhed efter Oscar Pistorius' dræbende skud

Parret ved en fest tidligere på vinteren. (Foto: PA Photos)
Parret ved en fest tidligere på vinteren. (Foto: PA Photos)

Fredag d. 15. februar begyndte på den værst tænkelige måde for Cecil Myers og familien i Johannesburg.

Nyheden om modellen Reeva Steenkamps død ramte hårdt og brutalt hos familien, der var hendes anden familie.

Igennem seks år havde de lært at kende og elske hende, og siden september havde hun tilmed boet hos dem i den sydafrikanske storby. Hun var datteren Ginas bedste ven og kaldte Cecil for sin Joburg Dad. Han var manden, der blev ringet til, hvis hendes bil var gået i stykker, eller hun havde andre sorger og bekymringer.

Han står nu frem og fortæller sin version af historien om den smukke pige, der så brutalt blev skudt ned af atletikstjernen Oscar Pistorius på Valentines Dag.

- Alt hvad man hører i denne tid handler om Oscar. Han er over det hele. Ingen hører om Reeva. Og det er hende, der er offeret. Folk skal vide, hvem hun var, fortæller han til journalisten Hanlie Retief.

Læs også:

Se også: Pistorius' bror også i retten for mord

Da nyheden kom om morgenen, forandres alting for familien.

- Gina var hysterisk og skreg inde på sit værelse: 'Reeva er død!' Det var et mareridt, fortæller han.

Han kørte med sønnen David og datteren Kim ind til politistationen for at identificere hende. Men dagen var frygtelig og alting gik galt.

- Vi for vild på vejen og måtte gemme os for pressen, da vi endelig kom frem. Og så fik vi at vide, at de havde flyttet liget til et andet sted i byen, siger han.

Tilmed fik de meldingen om, at man først ville obducere liget senere, hvorfor ingen måtte se det før dagen efter.

- Vi tog herefter med politiet til Oscars hus for at hente Reevas bil og ejendele. Det var et mareridt. Der var måske 20 betjente der. Jeg stak hovedet ind af hoveddøren, så en masse blod på gulvet og op ad trappen, siger han.

Læs også:

Se også: Pistorius' svigerfar: Tilgiver ham måske

Dagen efter brød han sammen, da han så sin elskede papdatter.

- Vi så hende gennem et glasvindue. Hun var...du ved...den måde man ser ud på, når man er blevet skudt. Heldigvis var min søn der for mig. For jeg brød sammen. Den måde hun så ud på...det glemmer jeg aldrig.

Nu sidder familien tilbage med tomhed og for Cecils vedkommende bitterhed og had til én bestemt person.

Læs også:

Se også: Skørt? Nu skal Pistorius ud at løbe

- Uanset hvad der sker, uanset om han ryger i fængsel eller ej...han kan rådne i helvede. Hans samvittighed skal nok få has på ham. Hun var min lille pige, og han skød hende fire gange gennem en lukket dør. Et skud kunne være en fejl - men fire gange?

- Hvad ville du spørge om, hvis du sad foran Oscar?

- Hvorfor, Oscar, gjorde du det? Jeg ville ikke gøre ham noget, for der er ikke noget at gøre. Han må til gengæld leve med det selv. Jeg håber, han får en lang fængselsstraf. Så får han, hvad han fortjener. Folk vil holde sig fra ham nu. Også kvinder. De vil være for bange. Ingen vil jo skydes, siger Cecil Myers.

- Jeg har min egen forretning, og jeg havde store, indrammede billeder af Oscar og mig selv. Jeg smadrede dem alle sammen. Jeg vil ikke vide af ham mere, siger han.

I løbet af det lange interview fortæller han også om det første af mange møder med stjernen, der begyndte at date Steenkamp i efteråret. Pistorius kom hjem til dem og hentede hende.

- Først var han flink. Meget rar og charmerende, når han hentede hende. Han kom altid ind og sagde hej. Men da de begyndte at se hinanden fast, stoppede det. Han samlede hende bare op og satte hende af igen. Sådan skal det ikke være. Det handler om respekt. Du kan da i det mindste komme ind og hilse på, hvis du dater datteren i en familie, siger han.

Læs også:

Se også: Skøre OJ: 'Blade Runner' dræbte min kone

Aftenen inden drabet hørte de fra Reeva sidste gang omkring klokken 22.

- Jeg har en aftale med alle tre unger (Reeva og de to døtre Kim og Gina), at de skal skrive til mig, hvis de ikke kommer hjem og sover. Reeva sendte en sms: Hej med jer. Jeg er for træt, og der er for langt at køre. Jeg sover hos Oscar i nat. Vi ses i morgen.

- I morgen kom aldrig for hende. Jeg har mareridt over, hvor bange hun må have været. Kan du forestille dig, hvor skræmt hun må have været?

- Jeg hader, når de (døtrene, red.) går ud alene om aftenen. Men hvad kan man gøre? Stod det til mig, kom de aldrig ud. Og det er det værste for mig: Hvis Reeva havde taget chancen og var kørt hjem den nat. Jeg skulle have skrevet til hende, at jeg ville møde hende på halvvejen. At Desi (hustruen, red.) og jeg kunne køre hendes bil tilbage. Så havde hun været i sikkerhed nu, siger han.

Myers var, som tiden gik, mindre og mindre pjattet med sin 'svigersøn'.

- Hun (Reeva, red.) fortalte mig, at han ligesom trængte hende op i en krog. Hun følte sig låst fast. Jeg lovede hende at tage en snak med ham, og jeg bad ham tage det stille og roligt. Han gav mig ret, men hans grimasse fortalte mig, at han tænkte: Den fyr snakker sort.

Det hjalp en smule, men som de begyndte at se hinanden oftere og oftere, tilbragte hun mere tid i Pistorius' hjem. Cecil Myers tager deres 'store' kærlighed med et gran salt.

Læs også:

Se også: Blade Runner vil kontakte Steenkamp-familien

- Jeg tror, at hun var forelsket i ham. Men det var ikke den store kærlighedsaffære.

- Var du nogensinde bekymret for dem?

- Ingen kommentarer. Det er vist svar nok. Han har en dyster side. Og alt vi står tilbage med er tomhed, siger Myers.

Oscar Pistorius har erkendt at have skudt og dræbt Steenkamp. Han afviser dog, at der er tale om overlagt drab. Han troede, at der var en indbrudstyv på toilettet.

Fredag blev han løsladt mod kaution og skal til juni stille i retten, hvor det skal besluttes, hvordan han skal straffes.

Pistorius blev verdensberømt, da han som den første handicappede i historien kvalificerede sig til De Olympiske Lege i London. Han fik som 11 måneder gammel amputeret begge ben og løber på specialdesignede proteser.

Han vandt to guld- og en sølvmedalje ved De Paralympiske Lege i London.

1 af 8 Steenkamp fotograferet i forbindelse med reality-programmet 'Tropika Island of Treasure' på Jamaica. (Foto: AP)
2 af 8 Parret ved det årlige sydafrikanske sportshow i Johannesburg. (Foto: PA Photos)
3 af 8 Pistorius og Steenkamp begyndte at date hinanden i november. Her ses de kort tid efter. (Foto: AP)
4 af 8 Reeva Steenkamp poserer for People Magazine i hjemlandet. (Foto: PA Photos)
5 af 8 Steenkamp arbejdede blandt andet som model. (Foto: AP)
6 af 8 Steenkamp blev 29 år. (Foto: AP)
7 af 8 Steenkamp blev skudt tre gange 14. februar og døde kort tid efter. (Foto: AP)
8 af 8 Parret ved en fest tidligere på vinteren. (Foto: PA Photos)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere