Efterforskningslederen anklaget for mordforsøg

Hilton Botha, manden der leder efterforskningen i mordsagen mod Oscar Pistorius, er anklaget for mordforsøg

Hilton Botha er anklaget for syv mordforsøg. (Foto: AP)
Hilton Botha er anklaget for syv mordforsøg. (Foto: AP)

Hilton Botha der leder efterforskningen mod Oscar 'Blade Runner' Pistorius for politiet, viser sig nu at stå anklaget for ikke mindre end syv mordforsøg.

Anklagen mod Botha går på, at han sammen med tre kollegaer i fuld tilstand fra en kørende politibil skød løs på en minubus/taxa proppet med passagerer tilbage i 2011. Botha skal for retten til maj.

Sagen mod Botha og hans tre kollegaer blev ellers droppet tilbage i 2011, men sagen er senere i forløbet blevet genåbnet, men ikke i går, som flere medier skriver. Anklagemyndighederne bekræfter, at sagen blev genåbnet før mordet på Reeva Steenkamp.

Læs også:

Se også: Blade Runners forrygende forsvar

Det er endnu ikke besluttet, om Botha skal hives af efterforskningen i mordsagen mod Oscar Pistorius på baggrund af afsløringerne. Politiet kendte anklagerne mod Botha inden Pistorius-sagen gik i gang, men valgte ham som efterforskningsleder alligevel på grund af hans erfaring.

- Vi prøvede at pågribe en mistænkt i en mordsag. Minibussen prøvede at presse os af vejen, så vi skød efter hjulene. Vi kunne ikke se, hvem der var i minibussen, siger Botha selv til Eyewitness News.

- Jeg kan ikke tro andet, end at sagen mod mig genoptages er linket til mit arbejde på sagen mod Oscar Pistorius.

- Men jeg holder fast i mit job på den sag, indtil nogen fjerner mig fra den, understreger Botha overfor det sydafrikanske medie.

Der kommer nu en intern undersøgelse af Hilton Botha, og talsmanden fra det sydafrikanske politi, Neville Malila, erkender, at det kan føre til, at Botha bliver suspenderet.

Det forberedende retsmøde i mordsagen mod Oscar Pistorius, der står anklaget for overlagt mord på sin kæreste Reeva Steenkamp torsdag i sidste uge, fortsætter i dag kl 10 dansk tid.

1 af 2 Pistorius i retten. (Foto: AP)
2 af 2 Hilton Botha er anklaget for syv mordforsøg. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere