Pistorius: Jeg skød hende

'Blade Runner' forklarer selv i retten via en oplæst erklæring, at han skød sin kæreste ved et uheld

En knust Pistorius indrømmer i dag, at han skød sin kæreste (Foto: AP)
En knust Pistorius indrømmer i dag, at han skød sin kæreste (Foto: AP)

Nu indrømmer den benamputerede sydafrikanske atletik-stjerne, Oscar Pistorius, at han skød sin kæreste, men at det ikke var planlagt, og at han skød hende, fordi han forvekslede hende med en indbrudstyv.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg kan sigtes for mord - og slet ikke overlagt mord. Jeg havde ikke nogen intentioner om at slå min kæreste, Reeva Steenkamp, ihjel, lød det fra Oscar Pistorius.

- Intet kan være længere fra sandheden, end at jeg planlagde at slå min kæreste ihjel.

Det er første gang, at Blade Runner med egne ord erkender at have affyret de skud, som endte med at slå Reeva Steenkamp ihjel.

Han forvekslede hende med en indbrudstyv, som, han troede, var kravlet ind gennem badeværelsesvinduet. I dag forklarede Pistorius også, at han tidligere har været udsat for dødstrusler.

Se også:

Se også: Blade Runners kæreste bisættes

Pistorius' indrømmelse kommer i en erklæring læst op af hans forsvarsadvokat Barry Roux. Sydafrikaneren giver sin version af, hvad der skete den uheldsvangre nat.

- Jeg gik i seng og faldt hurtigt i søvn. Jeg har været udsat for kriminalitet før, så jeg sover med en 9 mm-pistol under sengen, lød det.

Han troede, at en uvelkommen person var trængt ind i parrets hus, og derfor skød han ind på badeværelset, hvorfra han hørte lyde.

- Reeva var ikke i sengen. Det gik op for mig, at hun nok var på toilettet, da døren der var låst. Først havde jeg skudt ind gennem døren, og jeg bad hende om ringe efter hjælp. Men hun lå ikke ved min side, og så gik det op for mig, at det måske var hende, der var derinde.

Oscar Pistorius brugte derpå det omtalte cricketbat til at bryde døren ind til toilettet op, hvor han forsøgte at redde Reeva Steenkamp liv, der stadig var i live.

- Jeg forsøgte at redde Reeva, men hun døde i mine arme, lyder det fra Oscar Pistorius.0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere