Oscar Pistorius risikerer livsvarigt fængsel

Oscar Pistorius bliver anklaget for at have begået overlagt mord og risikerer dermed livsvarigt fængsel

Det ser sort ud for Pistorius (Foto: AP)
Det ser sort ud for Pistorius (Foto: AP)

Den benamputerede hurtigløber Oscar Pistorius led et lille nederlag i retten i Pretoria tirsdag, hvor sagen mod ham i forbindelse med drabet på kæresten Reeva Steenkamp blev behandlet.

Udviklingen i retssagen betyder, at Pistorius risikerer livsvarigt fængsel for at have slået Steenkamp ihjel med overlæg.

Anklager Gerrie Nel fremførte påstand om, at der var tale om overlagt mord, mens forsvareren Barry Roux ikke mente, at der var tilstrækkeligt med beviser.

Dommer Desmond Nair vurderede efter at have hørt begge parters indlæg, at anklagen skal lyde på overlagt mord.

Se også: Pistorius er under anklage for at have myrdet sin kæreste Reeva Steenkamp (Foto: AP) Atletik - 19. feb. 2013 - kl. 10:02 Slut: Gense Blade Runners retsmøde LIVE: Direkte fra Blade Runners retsmøde

Det betyder for det første, at Oscar Pistorius kun bliver løsladt mod kaution, hvis forsvareren kan fremlægge helt særlige beviser. Ellers forbliver atletikstjernen i fængsel, mens sagen kører.

Men for det andet betyder det også, at Pistorius kan ende med at tilbringe resten af sit liv i fængsel, hvis han bliver kendt skyldig.

Pistorius begyndte igen at græde, da kendelsen blev læst højt, og da retten blev hævet for en kort pause, slog de tilstedeværende familiemedlemmer ring om ham og begyndte at bede.

Anklagen mod Pistorius kan ændre sig undervejs i sagen afhængigt af, hvad der bliver fremlagt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere