Igen: Blade Runner bryder sammen i retten

Oscar Pistorius brød sammen i gråd, da anklageren sagde, at han havde dræbt en uskyldig kvinde

Pistorius ankom til retten med et tæppe over sig (Foto: AP)
Pistorius ankom til retten med et tæppe over sig (Foto: AP)

Den sydafrikanske sprinter Oscar Pistorius ankom tirsdag til den retssal i Pretoria, hvor dommeren skal tage stilling til, om OL-atleten må blive løsladt mod kaution.

Det er anden gang, at Pistorius er i retten i forbindelse med, at han er sigtet for drabet på sin kæreste Reeva Steenkamp sidste torsdag.

Anklageren Gerrie Nel sagde indledningsvis i retten, at Oscar Pistorius har dræbt en uskyldig kvinde, hvorefter Pistorius brød sammen i retten.

Det gjorde han også i fredags til det første retsmøde, hvor det blev besluttet at opretholde fængslingen af den handicappede atletikstjerne frem til behandlingen af kautionsspørgsmålet.

Anklageren hævdede tirsdag først og fremmest, at Pistorius affyrede fire skud, og at de tre af dem ramte og var dræbende. Påstanden er, at der er tale om overlagt mord.

Oscar Pistorius skulle have fundet sin pistol frem, taget sine proteser på, være gået syv meter hen til det låste badeværelse og have affyret skuddene.

Gerrie Nel sagde derfor også, at politiet ikke tror på Oscar Pistorius' forklaring om, at han mistænkte Reeva Steenkamp for at være en indbrudstyv. Det skulle han angiveligt have fortalt sin søster Aimee.

Hun var til stede i retten sammen med faderen Henke Pistorius og broderen Carl. De tre sad bag forsvareren i retssalen.

Forsvareren Barry Roux forsøgte omvendt at overbevise retten om, at der ikke nødvendigvis var tale om overlagt mord og henviste til andre sager, hvor forældre ved et uheld har skudt deres egne børn, fordi de troede, at der var tale om en indbrudstyv.

26-årige Pistorius ankom i et sort jakkesæt, blå skjorte og gråt slips og kiggede ængsteligt lige ud i luften, beretter medier, der er til stede i salen.

Retsmødet er berammet til at vare to dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere