Slut: Gense Blade Runners retsmøde

Følg med i liveteksten nedenfor

26-årige Oscar Pistorius skal i dag og i morgen gennem retsmøder, der skal afgøre, om han kan blive løsladt mod kaution.

Han har ikke selv ytret noget officielt i sagen, men hans familie har sagt, at den pure nægter, at han skulle have begået mord. De har dog ikke decideret benægtet, at han har skudt Reeva Steenkamp.

Det forventes også, at Pistorius vil komme med en kort kommentar til sagen, hvor han får mulighed for at give sin version af sagen. I første omgang handler retsmødet dog om, hvorvidt han blive løsladt mod kaution eller ej.

Oscar Pistorius blev anholdt tidligt om morgenen 14. februar, da betjente ankom til hans hus. Der fandt de paramedicinere i gang med forgæves genoplivningsforsøg på Reeva Steenkamp, der lå i en sø af sit eget blod. Politiet fandt en 9 mm pistol på ejendommen. Politiet mener at vide, at Oscar var den eneste anden person til stede i hjemmet, da Reeva blev skudt.

AP sender live-tv udenfor retsbygningen. Se det herunder</p><br /><br /><p><b>Se også:</b></p><a id="_4a72c93c-817d-493c-9992-2c5a36ce48d8" href="https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/atletik/article3992273.ece">Trekants-drama bag Blade Runner-mord?</a><br /><br /><p>Politiet har kun oplyst, at hun blev skudt flere gange, men ikke hvor. Ligeledes har man ikke oplyst noget om, hvad man anser som motivet for mordet. Det forventes, at Oscar Pistorius ved kautions-høringerne vil fremsætte en erklæring, og hans advokater forventes at argumentere for, at der ikke er nogen flugtrisiko forbundet med at løslade ham mod kaution. Anklagerne forventes til gengæld at gøre overlagt mord gældende, og det vil i givet fald gøre det vanskeligere at få lov til at blive løsladt. <br /><br />Hvis dommer Desmond Nair nægter kaution, vil Pistorius blive overført fra den lokale politistation til et egentligt fængsel. <br /><br /><b>Se også:</b></p><a id="_f1b2675c-cc81-4d21-99f4-07be9e8d921c" href="https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/atletik/article3992253.ece">Medie: Blade Runner myrdede i doping-rus</a><br /><br /><p>Det sydafrikanske retssystem er lidt specielt, da det er et af få lande, hvor der ikke opereres med et jury-system. En enkelt dommer vil overhøre hele retssagen og træffe afgørelsen suverænt. Han kan få hjælp af op til to bisiddere, men de tjener kun til at hjælpe med særligt tekniske aspekter i retssagen. <br /><br /> Hvis man dømmes for overlagt mord i Sydafrika er straffen livsvarigt fængsel. Der opereres ikke med dødsstraf.</p><a id="_0cac509b-eaf2-4c94-b962-286ff82c9eab" href="https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/atletik/article3948338.ece">Tidslinje: Oscar Pistorius liv</a><br /><br />

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere