Se hendes syge atletik-krop

Det oser af doping. Men hækkeløberen Priscilla Lopes-Schlieps vilde krop er helt naturlig - og så alligevel ikke

Marit Bjørgen kom under doping-mistanke, da hun viste sin overarm frem. (Foto: Bjørn Delebekk/VG)
Marit Bjørgen kom under doping-mistanke, da hun viste sin overarm frem. (Foto: Bjørn Delebekk/VG)

Da den norske langrendsdronning Marti Bjørgen viste sin kæmpe overarm frem under en prisuddeling, fik de fleste mistanke om doping.

Læs også:

Se også: Vildt: Se skidronningens skræmmende overarm

Og når man ser billedet af den canadiske hækkeløber Priscilla Lopes-Schliep herover, så får man uværgerligt samme tanke: Hun må da have dopet sig til den krop.

Især når man hører, at den 29-årige kvinde blev mor til en datter i september!

I weekenden gjorde canadieren, der vandt bronze ved OL i Beijing i 2008, så comeback efter en pause på grund af graviditeten -og som billedet herover viser, så døjer hun ikke med overvægt.

Formen skyldes ikke - så vidt vi ved, i det mindste - doping eller andet snyd. Derimod er Priscilla Lopes-Schliep ramt af en sjælden sygdom som betyder, at hun bare ikke har ret meget fedt på kroppen.

Den sjældne sygdom Lipodystrofi betyder, at fedtet fordeler sig usædvanligt på hendes krop - og hun mangler helt fedtvæv i underhuden.

Sygdommen betyder, at hun er særligt udsat for blandt andet sukkersyge - og betyder også, at hun har en stor muskel-masse.

- Da jeg var yngre blev jeg mobbet og ville ikke gå med shorts, men det er sjovt, for de drenge, der tidligere gjorde grin med mig, spørger nu, hvordan jeg får de ben, jeg har, siger hun til magasinet Spike.

Først i 9. klasse blev hun overbevist om, at hendes specielle krop gav hende en stor fordel i atletik.

I 2010, før sin pause, var Priscilla Lopes-Schliep rangeret som verdens bedste hækkeløber.

1 af 2 Priscilla Lopes-Schliep blev nummer to i sit comeback i weekenden. Hun var dog fuldt ud tilfreds med sin tid. (Foto: AP)
2 af 2 Marit Bjørgen kom under doping-mistanke, da hun viste sin overarm frem. (Foto: Bjørn Delebekk/VG)
0 kommentarer
Vis kommentarer