Rikke Rønholt gør comeback og vil til OL

Den tidligere 800-meter-løber vil til OL i London og gør comeback efter fire års pause fra topsport

800-meter løberen Rikke Rønholt gør comeback. (Arkivfoto: Andreas Szlavik)
800-meter løberen Rikke Rønholt gør comeback. (Arkivfoto: Andreas Szlavik)

Rikke Rønholt stoppede på topplan for fire år siden, men den tidligere mellemdistanceløber gør comeback og satser på at kvalificere sig til sommerens OL i London.

Siden august har 36-årige Rønholt trænet på fuld tid for at komme til OL i 800-meter-løb.

- Jeg havde fuldstændig sluppet idéen om atletik på topplan tilbage i 2008, så kan man sige, at jeg er næsten lige så overrasket som alle mulige andre over, at jeg står her i dag og kan sige, at det ikke er urealistisk, siger Rikke Rønholt til sporten.tv2.dk.

Se også: Rønholt stiller løbesko på hylden

- Jeg begynder at føle, at jeg er stærkere, end jeg har været før, og jeg glæder mig sindssygt meget til at se, hvad det rent faktisk kan blive til i maj og juni, når kvalifikationen skal lykkedes, fortæller løberen, der i denne weekend skal vise, hvad hun kan til inde-DM i Skive.

Sportschef ved Dansk Atletik Forbund, Lars Nielsen, vurderer, at Rønholts chancer for OL-kvalifikation er små.

- Det er en hård målsætning, hun har sat sig, men omvendt synes vi også, det er fascinerende, at folk sætter sig et mål og er villig til at gå efter det.

- Jeg vil sige, at det bliver svært, men hun giver det en chance og respekt for det, siger Lars Nielsen til tv2.sporten.dk.

Rikke Rønholt indstillede karrieren, efter at hun ikke lykkedes med at kvalificere sig til OL i Beijing for fire år siden.

0 kommentarer
Vis kommentarer