Bolt søger 100-meter-oprejsning i Zagreb

Jamaicaneren Usain Bolt vil bruge grand prix'et i Zagreb til at løbe sig ud af nedturen fra VM-tyvstarten.

Usain Bolt vil have revanche for sin bummert under VM, hvor han blev diskvalificeret. (Foto: AP/Martin Meissner)
Usain Bolt vil have revanche for sin bummert under VM, hvor han blev diskvalificeret. (Foto: AP/Martin Meissner)

Skuffelsen plager stadig verdens hurtigste mand, den jamaicanske 100-meter-løber Usain Bolt, efter han blev diskvalificeret ved VM i Sydkorea for et par uger siden.

Nu vil jamaicaneren have oprejsning på 100-meteren ved grand prix'et i Zagreb, hvor verdenseliten i øjeblikket er samlet.

- Jeg ser frem til denne mulighed for at gøre det godt igen efter det, der skete ved verdensmesterskaberne, siger Usain Bolt.

Har verdensrekorden
Den 25-årige løber har verdensrekorden i 100-meter-løb med tiden 9,58 sekunder. Den tid satte han ved VM i Berlin i 2009.

Trods en periode med skader havde Bolt sat næsen op efter at slå sin egen rekord ved VM i Sydkorea.

Efter gode præstationer i de indledende heat var forventningerne til jamaicaneren enorme, men han startede sit løb længe inden, startskuddet var lydt.

Det skal ikke ske igen.

Kiksede min chance
- Jeg kommer for at gøre mit bedste og for at løbe stærkt. Jeg kiksede min chance ved VM, så jeg vil se, hvor hurtigt jeg kan løbe. Jeg føler mig stadig stærk. Jeg føler mig sikker på mig selv og ser bare frem til det, siger Bolt.

100-meteren i Zagreb løbes tirsdag aften.

- Jeg er fokuseret og meget opsat på at gøre mit bedste, og jeg ser frem til resten af min sæson og resten af min karriere, siger Usain Bolt.