Montgomery indrømmer doping

Tim Montgomery erkender nu, at han dopede sig forud for OL i Sydney. Den amerikanske olympiske komité vil have ham til at aflevere sin guldmedalje

Tim montgomery har erkendt, at han var dopet i Sydney. (Foto: AP)
Tim montgomery har erkendt, at han var dopet i Sydney. (Foto: AP)

Den tidligere verdensrekordholder på 100-meter-distancen, amerikanske Tim Montgomery, siger i et interview med den amerikanske tv-station HBO, at han dopede sig forud for de olympiske lege i Sydney i 2000.

Ved den lejlighed vandt han guld med det amerikanske 4x100-meter-stafethold, men den medalje vil han ikke længere vide af.

- Jeg vil ikke tage noget fra andres præstationer, kun mine egne. Og jeg undskylder over for de andre på holdet, hvis det kommer til at ske, siger Montgomery, der aldrig er testet positiv for doping.

Men hans navn dukkede op i forbindelse med den amerikanske Balco-sag, og derfor blev han udelukket for to år og frataget sin verdensrekord i 2005.

En talsmand for den amerikanske olympiske komité siger til nyhedsbureauet AP, at Montgomery bør levere sin medalje tilbage - nøjagtigt som andre atleter, der dopede sig i 2000, har gjort det.

Montgomery sidder lige nu i fængsel efter at være kendt skyldig i både checkfalskneri og narkohandel til en samlet straf på knap ni år.