Løber proppet med mandligt kønshormon

Caster Semenya, omstridt vinder af VM-guld i 800-meter, er fyldt med det mandlige kønshormon testosteron, viser en test

Kvinde-kvinde. Eller mand-kvinde? Caster Semenya havde angiveligt tre gange så meget testosteron som normalt i kroppen før VM. (Foto: AP)
Kvinde-kvinde. Eller mand-kvinde? Caster Semenya havde angiveligt tre gange så meget testosteron som normalt i kroppen før VM. (Foto: AP)

Caster Semenya havde ifølge en kilde tæt på undersøgelsen af den 18-årige sydafrikaner utrolig store mængder mandligt kønshormon i kroppen forud for VM.

VM-guldvinderen i 800 meter er genstand for en undersøgelse og tests, der skal afgøre, om den 18-årige kvinde i virkeligheden er en mand...

Ifølge Telegraph viser en test foretaget før VM, at Semenya havde tre gange så store mængder testosteron i kroppen som normalt hos kvinder. Det var ifølge den britiske avis den test, der fik IAAF til at bede om en særlig kønstest forud for VM. Resultatet af den test er endnu ikke kendt.

Ifølge Telegraph er en af Semenyas trænere den tidligere østtysker Ekkart Arbeit, der før murens fald stod for en del af det østtyske doping-program.. Heidi Krieger, der siden 1997 har levet som manden Andreas, har anklaget netop Arbeit for at fylde hende med så mange steroider, at hun måtte foretage en kønsskifte-operation.

Arbeit har siden udtalt, at han ikke har haft noget med doping at gøre siden.

Den sydafrikanske regering er stærkt utilfredse med anklagerne mod Semenya, og overvejer nu at klage til FN over behandlingen. Regeringen hævder desuden, at kravet om en kønstest er en underminering af privatlivets fred.

Semenya har i år forbedret sin bedste tid med ni sekunder.