Nu får Joachim B. Olsen sin OL-sølvmedalje

Den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen får vekslet sin bronzemedalje til en af sølv, oplyser IOC

Joachim B. Olsen anno 2011. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Joachim B. Olsen anno 2011. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Ved OL i Athen i 2004 vandt kuglestøderen Joachim B. Olsen bronze. Men den medalje bliver nu vekslet til en sølvmedalje, bekræfter den internationale olympiske komité, IOC.

Joachim B. Olsen, der i dag er politiker for Liberal Alliance på Christiansborg, får sølv, fordi den ukrainske guldvinder Turiy Bilonogs blev testet positiv for doping.

Den oprindelige sølvvinder, amerikaneren Adam Nelson, får vekslet sin sølvmedalje til en guldmedalje.

Joachim B. Olsen er glad for nyheden, men ærgrer sig over, at han ikke fik sølvmedaljen om halsen ved legene i 2004.

- Det er sådan lidt underligt. Jeg ville hellere have vundet den dernede. Men mon ikke jeg vænner mig til at have en sølvmedalje hængende i stedet for en bronze, siger Joachim B. Olsen til DR Sporten.

- Det er retmæssigt min medalje, så jeg er naturligvis stolt over at gå fra bronze til sølv. Jeg har vidst i noget tid, at han blev testet positiv og nok ville blive frataget sin medalje, men det har jo ikke været officielt.

- Jeg er især glad på Adam Nelsons vegne, som er en af mine gode venner. Han har sådan været den evige sølvmedaljevinder, så jeg er rigtig glad for, at han nu er olympisk mester, siger Joachim B. Olsen.

1 af 2 Joachim B. Olsen flankeret af Adam Nelson, USA (til venstre) og Yurij Bilonog, Ukraine (i midten) anno 2004. (Foto: AP)
2 af 2 Joachim B. Olsen anno 2011. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
0 kommentarer
Vis kommentarer