I dag begynder retssagen mod Blade Runner

Benamputerede Oscar Pistorius slog sin kæreste ihjel, men var det med vilje? Retssagen begynder i dag

Pistorius under kautionshøringen i februar. (Foto: AP)
Pistorius under kautionshøringen i februar. (Foto: AP)

I dag skal den benamputerede atletikstjerne Oscar Pistorius møde i retten i Pretoria for at tale om den skæbnesvangre nat i februar, hvor han skød og dræbte sin kæreste.

Den 26-årige sportsmand - også kendt som "Blade Runner" - er tiltalt for overlagt drab på Reeva Steenkamp, men insisterer selv på, at han i et paranoidt øjeblik fejlagtigt antog kæresten for at være en indbrudstyv, da han skød hende gennem en toiletdør.

Se også: Pistorius er ude af stand til at konkurrere i 2013

Både anklagere og forsvarere har imidlertid varslet, at den første høring blot er en formalitet, og at den egentlige retssag ligger måneder ude i fremtiden.

Se også: Nike-tvang: Drop smøgerne, Thorbjørn

Derfor må de mange millioner interesserede vente lidt endnu med at høre, hvordan et væld af venner, vidner og eksperter ser på den prekære sag - og endnu engang forsøge at forstå den på mange måder utrolige fortælling fra Oscar Pistorius selv.

Herunder er overblikket i den tragiske sag:

* 14. februar: Reeva Steenkamp rammes af fire skud og dør i Oscar Pistorius' hjem i Pretoria. Atletikstjernen anholdes af politiet.

* 15. februar: Oscar Pistorius anklages for overlagt drab. Kautionshøringen udskydes nogle dage.

* 19. februar: Kautionshøringen begynder. Oscar Pistorius indrømmer at have skudt sin kæreste, men hævder, at der var tale om et uheld. Han troede, at hun var en indbrudstyv.

* 22. februar: Efter flere dages retsmøder beslutter dommer Desmond Nair at løslade Oscar Pistorius mod kaution, fordi beviserne ikke er entydige.

* 28. marts: Oscar Pistorius' anke af flere særlige vilkår i forbindelse med kautionen tages til følge. Han får lov at rejse ud af landet.

* 4. juni: Retssagen mod Oscar Pistorius er programsat til at begynde.

1 af 2 Pistorius og Reeva Steenkamp. (Foto: PA Photos)
2 af 2 Pistorius under kautionshøringen i februar. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer