Fup og fakta: Blade Runner-sagen skåret ud i pap

Der kører allerede et hav af rygter omkring Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp efter mordanklagen mod OL-helten. Få et overblik over hvad, der er fup eller fakta her

Oscar Pistorius i retten i Pretoria. (Foto: AP)
Oscar Pistorius i retten i Pretoria. (Foto: AP)

Det er gået stærkt i dagspressen, siden sagen om den mordanklagede Oscar 'Blade Runner' Pistorius kom verden til kendskab torsdag 14. februar - Valentine's Day.

Der har kørt rygter, gisninger, benhård fakta og meget andet rundt i diverse medier, og mange i periferien omkring Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp prøver nu at få deres bid af mediekagen.

Læs også:

Se også: Fodboldspiller beskylder Pistorius for trusler

Derfor er det blevet mere end svært at holde styr på, hvad der er fup, og hvad der er fakta.

ekstrabladet.dk giver dig her et overblik, så du ved, hvad der er op og ned i den sag, Oscar Pistorius står anklaget i - sagen om mordet på hans kæreste, den 29-årige fotomodel Reeva Steenkamp.

Se mere:

Reeva Steenkamp smilede på de sidste billeder af hende i live. De blev fanget af overvågningsvideoen fra portvagten i velhaverkvarteret, hvor kæresten Oscar Pistorius bor. (Foto: Exclusivepix) Atletik - 25. feb. 2013 - kl. 10:11 De sidste billeder af Reeva Steenkamp

Fup:
Oscar Pistorius havde ikke smadret Reeva Steenkamps kranie med et cricketbat inden de dødbringende skud blev affyret. Ved ligsynet var både (den nu tidligere) efterforskningsleder Hilton Botha og en privat efterforsker fra Oscar Pistorius' forsvarsadvokater til stede. Liget af Reeva Steenkamp bar ingen tegn på overfald eller afværge-læssioner. Det blev bekræftet af Hilton Botha i vidneskranken.

Fakta:
Oscar Pistorius skød og dræbte Reeva Steenkamp med tre skud natten til torsdag 14. februar. Fire skud blev affyret - tre af dem ramte den 29-årige fotomodel.

Fup:
Reeva Steenkamp var gravid, da hun blev dræbt.

Fakta:
Der er ikke blevet introduceret nogle beviser for, at Reeva Steenkamp var gravid på tidpunktet for sin død.

Fup:
Reeva Steenkamp modtog en sms kort inden sin død fra en rugby-spiller ved navn Francois Hougaard, der gjorde Oscar Pistorius rødglødende af raseri - og efterfølgende skød og dræbte han Reeva Steenkamp.

Fakta:
Der er fra opkald og sms fra de på gerningsstedet fundne mobiltelefoner ikke ført beviser for den omtalte sms. Francois Hougaard har i en pressemeddelelse taget afstand fra historien. Reeva Steenkamp og Francois Hougaard deler agent, og kendte hinanden den vej igennem.

Fup:
Oscar Pistorius brød reglerne omkring sin løsladelse mod kaution, da han ikke meldte sig på Brooklyn Police Station i går (mandag), som han ellers skal mandag og fredag.

Fakta:
Der står intet i kautionsaftalen om, at Oscar Pistorius skal dukke op på en given politistation. Han skal under hele kautionsperioden være i løbende kontakt med politiet eller en af anklagemyndigheden udpeget tilsynsførende.

Fup:
Oscar Pistorius har anvendt dødstrusler mod bl.a. en person ved navn Mark Batchelor.

Fakta:
Oscar Pistorius har telefonisk truet Mark Barchelor med en røvfuld (I'll fuck you up, red.). Batchelor meldte truslerne til politiet, men trak dem sidenhen tilbage. Mark Batchelor har selv truet Oscar Pistorius. Det blev bekræftet under kautionshøringen.

Fup:
Oscar Pistorius har tidligere tævet en kvinde og blev anholdt for det.

Fakta:
Oscar Pistorus blev anmeldt, anholdt og afhørt og løsladt i forbindelse med en tidligere voldssag mod en kvinde. Politiet fandt ikke beviser for nogen former for vold. Episoden, hvorfra anmeldelsen kom, var den, at Oscar Pistorius smækkede en dør hårdt lige foran næsen på kvinden. Et stykke af døren faldt af og ramte kvinden.

Se mere:

Se også: Genoplev retsmødet: Pistorius løsladt mod kaution på 635.000 kroner

1 af 3 Oscar 'Blade Runner' Pistorius vandt guld ved de Paralympiske Lege i London 2012. (Foto: PA)
2 af 3 Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius blev kærester i november 2012 - og var ifølge begge parters venner dybt forelskede og klar til at blive gift. (Foto: AP)
3 af 3 Oscar Pistorius i retten i Pretoria. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere