Far-Pistorius i racistisk angreb

Henke Pistorius siger i interview, at familien ejer våben for at forsvare sig mod de sorte i Sydafrika

Henke Pistorius foran Oscars bror og søster, Carl og Amiee. (Foto: AP)
Henke Pistorius foran Oscars bror og søster, Carl og Amiee. (Foto: AP)

Oscar 'Blade Runner' Pistorius er efter anklagen om overlagt drab på sin 29-årige modelkæreste, Reeva Steenkamp, ikke ligefrem en mand, der har brug for dårlig omtale i pressen.

Men dårlig omtale er lige præcis, hvad Henke Pistorius, Oscars far, er ude og hente i pressen i dag. I den britiske avis The Telegraph taler Henke Pistorius om den høje kriminalitet, og om at mange hvide sydafrikanere i farmområderne frygter, at de er mål for landets sorte indbyggere, fordi der er begået omkring 1600 mord på hvide farmere siden 1990.

- Vi har våben både til jagt og til selvforsvar. Det siger meget om ANC - Sydafrikas største parti - der bør kigge på kriminialiteten mod hvide mennesker. Hvorfor er beskyttelsen så dårlig - det er en del af vores samfund, siger Henke Pistorius.

Læs også:

Se også: Nye spor i Blade Runner-sagen

- Man kan ikke stole på politiet. Ikke fordi de ikke er dygtige, men fordi kriminaliteten er så høj, lyder det fra Oscar Pistorius' far, der først for nylig er kommet tæt på sin søn igen.

Det skal han dog ikke forvente at være meget længere, for interviewet lavede han uden at tale med holdet omkring sin søn, og de har på det skarpeste taget afstand fra interviewet og de stærkt racistiske undertoner.

- Oscar Pistorius' familie er dybt bekymrede over kommentarerne fra Oscars far, Henke Pistorius, i den britiske avis The Telegraph, hvor han taler om, at familien bruger våben til at forsvare sig selv mod kriminalitet i Sydafrika - og specielt kommentarerne omkring ANC-regerings manglende villighed til at beskytte hvide sydafrikanere, lyder det i en pressemeddelelse far Oscar Pistorius' hold.

Se mere:

Se også: Pistorius' dræbte kæreste: Der sker store ting

- Pistorius-familien ejer kun våben til sport og jagt, siger Oscars onkel, Arnold Pistorius, der er familiens talsmand. Han bekræfter også, at Henke Pistorius' udtalelser ikke er gældende for resten af Pistorius-familien.

Også talsmanden fra ANC, African National Congress, tager skarpt afstand fra Henke Pistorius' udtalelser.

- Udtalelsen (fra Henke Pistorius, red.) er ikke kun ukorrekt, den er også racistisk. Og det er sørgeligt, at han (Henke Pistorius, red.) politiserer tragedien.

- Det hjælper ikke to familier, der stadig prøver at komme over sorgen over tabet af et menneske tæt på dem, lyder det fra Jospeh Mthembu.

- Vi er glade for, at Oscar og hans familie tager afstand fra udtalelserne.

Meget mere om 'Blade Runner'-sagen her:

Se også: Fup og fakta: Blade Runner-sagen skåret ud i papSe også: Reevas bitre papfar: Pistorius kan rådne i helvedeSe også: Pistorius' svigerfar: Tilgiver ham måskeSe også: Oscar Pistorius tilbage på fri fod

1 af 2 Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp var Sydafrikas hotteste par. (Foto: PA)
2 af 2 Henke Pistorius foran Oscars bror og søster, Carl og Amiee. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere