Nye våbenanklager mod mordsigtede Blade Runner

Oscar Pistorius kan se frem til at få to anklager om ulovlig vådenbesiddelse tilføjet mordanklagen

Det er ikke kun mord, som den verdensberømte olympiske og paralympiske atlet Oscar Pistorius står overfor, når han kommer for retten 3. marts næste år.

Tilføjet anklageskriftet bliver to anklager om brud på den sydafrikanske våbenlov.

Se også: Oscar Pistorius hyrer CSI-agenter

- De nye anklager er i forbindelse med overtrædelse af våbenloven (Firearm Control Act, red.), men jeg kan ikke gå mere i detaljer, siger Nathi Mncube, talsmand for den sydafrikanske statsanklager, til sydafrikanske medier.

Se også: Pistorius vil betale sig fra retssag

Brian Webber, der er advokat for Oscar Pistorius, bekræfter de nye anklager, men vil ikke kommentere de nye anklager yderligere.

Det er kendt, at Oscar Pistorius tidligere er kommet til at affyre et våben på en restaurant i Johannesburg, da han blev overrakt et våben, ligesom han skulle have affyret en pistol gennem soltaget på sin bil, mens han med en tidligere kæreste ved rattet var ud at køre en tur, men de to sager droppede anklagemyndigheden tidligere i år at få tilføjet anklageskriftet.

Se også: Pistorius i retten - får første sejr over anklager

Oscar Pistorius, der også er kendt som 'Blade Runner', fordi han har fået amputeret sine ben fra knæet og ned og løber på et par kulfiberskinner, skød og dræbte sin kæreste Reeva Steenkamp 14. februar i år.

Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp sammen i slutningen ad 2012. (Foto: PA)

Se også: Fup og fakta: Blade Runner-sagen skåret ud i pap

Politiet og statsanklageren i Sydafrika mener at kunne bevise, at det var overlagt mord, mens Pistorius, der selv ringede efter politiet, hele tiden har fastholdt, at han troede, han skød en indbrudstyv.

Oscar Pistorius er på fri fod mod kaution. Sagen begynder ved rette i North Gauteng High Court 3. marts næste år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere