Pistorius skal i vidneskranken i dag

Forsvaret vil mandag begynde at afhøre dets vidner, og den 27-årige sportsstjerne skal i vidneskranken

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den benamputerede sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius ankom mandag til retssalen i Pretoria, hvor han for første gang selv ventes at komme i vidneskranken ved den genoptagede drabssag.

Forsvaret vil begynde at afhøre dets vidner, og den 27-årige sportsstjerne vil fortælle sin version af, hvorfor han skød og dræbte sin kæreste, Reeva Steenkamp, i de tidlige morgentimer på Valentins dag i februar 2013.

Pistorius har fremstået som en ensom skikkelse under retssagen, der begyndte 3. marts. Han har sagt meget lidt, siden han erklærede sig "ikke skyldig" i anklagerne mod ham.

Iagttagere siger, at Pistorius, der er kendt som 'Blade Runner', har virket skrøbelig og forpint under retssagen, hvor han ofte er brudt sammen i gråd og er blevet fysisk syg, når detaljer om Steenkamps død er blevet udpenslet.

(Foto: AP) Sport og Spil Skyldig eller uskyldig? Her er for og imod i Pistorius-sagen

Inden afhøringen af Pistorius vil forsvaret høre vidneudsagn fra patologen Jan Botha.

Det er usædvanligt, at den tiltalte ikke afhøres først, og forsvarsadvokaten Barry Roux har skabt spænding omkring Botha med udtalelser om, at 'han har familiære grunde' til at lade denne indtage vidneskranken først.

Pistorius har erkendt, at det var ham, der skød og dræbte sin modelkæreste. Han hævder dog, at han troede, at det var en indbrudstyv og har derfor erklæret sig ikke-skyldig.

Se også: Pistorius bryder tavsheden

Anklageren mener dog at have ført bevis for, at Pistorius skød Steenkamp med fuldt overlæg.

En række specialister er blevet hyret af Pistorius og forsvaret for at så tvivl om anklagemyndighedens udlægning af begivenhederne den 14. februar sidste år.

Dommeren i sagen, Thokozile Masipa, udsatte sagen sidst i marts til 7. april, da en juridisk vurderingsmand blev syg.

0 kommentarer
Vis kommentarer