Grædende Pistorius er i vidneskranken for første gang

Forsvaret begynder afhøringen af dets vidner, og den 27-årige sportsstjerne undskylder overfor kærestens mor

(Foto: AP)
(Foto: AP)

En grædende Oscar Pistorius undskyldte mandag fra vidneskranken i en retssal i Pretoria til Reeva Steenkamps mor, da han for første gang selv blev afhørt i sagen mod ham.

Den benamputerede sportsstjerne stammede og rystede, da han skulle afgive sit vidneudsagn, og han indledte med at sige, at han "var opfyldt af kærlighed", inden han skød og dræbte Steenkamp.

Se også: Pistorius skal i vidneskranken i dag

Ifølge Pistorius havde han forvekslet sin kæreste med en indbrudstyv, mens anklagemyndigheden anklager ham for overlagt drab.

- Jeg forsøgte simpelt hen at beskytte Reeva, siger den 27-årige sportsstjerne, da han kommer med sin version af, hvorfor han skød og dræbte sin kæreste i de tidlige morgentimer på Valentins dag i februar 2013.

Pistorius har fremstået som en ensom skikkelse under retssagen, der begyndte 3. marts. Han har sagt meget lidt, siden han erklærede sig "ikke skyldig" i anklagerne mod ham.

Se også: Pistorius bryder tavsheden

Iagttagere siger, at Pistorius, der er kendt som "Blade Runner", har virket skrøbelig og forpint under retssagen, hvor han ofte er brudt sammen i gråd og er blevet fysisk syg, når detaljer om Steenkamps død er blevet udpenslet.

(Foto: AP) Sport og Spil Skyldig eller uskyldig? Her er for og imod i Pistorius-sagen

Dommeren i sagen, Thokozile Masipa, udsatte sagen sidst i marts til den 7. april, da en juridisk vurderingsmand blev syg.

Reeva Steenkamp skal så sent som tre uger før, at hun blev dræbt, havde fortalt, at hun var bange for sin kæreste. Et vidne har også fortalt om "skrækindjagende skrig" fra parrets hjem på drabsnatten.

Hele verden kan følge med i retssagen, idet retten i Pretoria har indvilget i, at store dele af retsmøderne bliver fulgt af tre stationære kameraer, så den sydafrikanske befolkning kan få et direkte indblik i sagen.0 kommentarer
Vis kommentarer