Anklager i vildt angreb på knækket Pistorius

Retten er hævet i Pretoria, hvor Oscar Pistorius står anklaget for overlagt mord. Anklageren gik efter dommerens mening for langt.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Oscar Pistorius knækkede onsdag helt sammen i retten i Hauteng High Court i Pretoria, hvor han står anklaget for overlagt mord på sin 29-årige kæreste Reeva Steenkamp.

Efter en længere debat omkring en video, som anklageren ville bruge i krydsforhøret, rullede den med forsvarets accept over skærmene i retssalen. Videoen viser Oscar Pistorius på en skydebane sammen med nogle venner, hvor de skyder efter vandmeloner. Frugterne eksploderede, når projektilerne ramte dem - til stor jubel for Oscar og hans venner.

Se også: Pistorius: Jeg havde ikke til hensigt at dræbe Reeva

Anklager Gerrie Nel gik derefter benhårdt til værks på Oscar Pistorius. Han viste et billede af Reeva Steenkamps sønderskudte hoved og prøvede at tvinge Oscar Pistorius til at kigge på det, da det blev blæst op på de store skærme i retssalen.

- Det eksploderede ligesom vandmelonen, gjorde det ikke?

Oscar Pistorius kiggede med det samme væk.

Se også: Pistorius brød sammen i retten

- Kig på billedet! Det er på tide, at du kigger på billedet og står til ansvar for det, du har gjort, buldrede anklageren mod atletikstjernen, der knækkede fuldstændig sammen.

- Jeg vil ikke kigge på det. Jeg nægter at kigge på det. Jeg vil ikke tvinges til at kigge på et billede, der hjemsøger mig og giver mig mareridt!

- Jeg husker hver eneste detalje fra den nat. Mine fingre rørte ved hendes hoved. Jeg ved, hvordan det ser ud, kom det næsten råbende fra en hulkende Oscar Pistorius, der brød fuldstændig sammen.

Se også: Grædende Pistorius undskylder i retten

Oscar Pistorius' forsvarer sprang op og kom sin klient til undsætning.

- Det er er for meget. Det her må stoppes, sagde Barry Roux, der hurtigt fik opbakning fra dommer Masipa.

(Foto: AP) Sport og Spil Skyldig eller uskyldig? Her er for og imod i Pistorius-sagen

Mens Oscar Pistorius var gået helt fra sig selv i vidneskranken, bad hun anklageren om at fjerne billedet fra skærmene i retssalen.

- Jeg er enig med forsvaret. Mr. Nel, det er unfair.

Derefter blev retten hævet, så Oscar Pistorius får en chance for at komme til hægterne igen. Først derefter får anklageren lov til at forsætte sit krydsforhør. 


0 kommentarer
Vis kommentarer