Anklager: Pistorius er en selvoptaget egoist

- Han har udviklet sig fra en helt til en djævel, siger Reeva Steenkamps mor til britisk avis

Oscar Pistorius bliver stegt i den sydafrikanske retssal. (Foto: AP)
Oscar Pistorius bliver stegt i den sydafrikanske retssal. (Foto: AP)

Oscar Pistorius blev torsdag krydsforhørt af anklagemyndigheden for anden dag i træk i drabssagen mod ham. Her blev han beskyldt for at være mere optaget af sig selv end af sin kæreste, Reeva Steenkamps, død.

Advokaten Gerrie Nel fra statsanklagemyndigheden blev ved med at bore i den 27-årige sportsstjernes beretning om sit forhold til Steenkamp og fik fremstillet den benamputerede atlet som en egoistisk og selvoptaget person.

- Det er hele tiden "jeg". Det drejer sig hele tiden om Mr Pistorius, sagde Nel, som oplæste flere sms-beskeder fra Steenkamp, hvor hun skrev, at hun var oprevet og "bange" på grund af den opførsel, som Pistorius udviste.

Se også: Reevas mor i sorg: Jeg er besat af Pistorius

De mange hårde og kontante spørgsmål fra Nel fik onsdag Pistorius til at bryde grædende sammen og svare vredt igen. Og torsdag fortsatte anklageren i samme stil.

- I et forsøg på at kunne vurdere jeres forhold, må vi stole på, hvad du fortæller. Den anden person i forholdet blev jo dræbt af dig, sagde Gerrie Nel.

Nel beskyldte også Pistorius for at have fremsat offentlige undskyldninger til Steenkamps forældre blot for selv at få det bedre.

- Fik du det bedre efter undskyldningen? spurgte han retorisk.

Se også: Anklager i vildt angreb på knækket Pistorius

I en artikel, der blev bragt torsdag i den britiske avis Daily Mirror, siger Reeva Steenkamps mor, June, at hun næsten er besat af at iagttage Pistorius, når hun sidder i retssalen.

- Jeg ser måske for meget på ham. Jeg kan godt lide at se, hvordan han reagerer. Han er den eneste, jeg ser. Han er en aggressiv person, som engang blev beundret af mange, så det må være meget svært for ham, siger June Steenkamp.

Se også: Pistorius: Jeg havde ikke til hensigt at dræbe Reeva

Hun mener, at "Pistorius er blevet ødelagt af andre mennesker."

- Han har udviklet sig fra en helt til en djævel, siger hun.

Ifølge Pistorius havde han forvekslet sin kæreste med en indbrudstyv, da han skød gennem en lukket toiletdør, mens anklagemyndigheden anklager ham for overlagt drab.

0 kommentarer
Vis kommentarer