Pistorius indrømmer: Ingen grund til at skyde

Anklageren gik hårdt til Pistorius på torsdagens retsmøde, hvor atleten indrømmede, at skud var unødvendige

Oscar Pistorius var torsdag i krydsforhør i retten i Pretoria, og den benamputerede og drabsanklagede sydafrikanske atlet indrømmede her, at der ikke var nogen grund til at affyre pistolen, da han skød og dræbte sin kæreste sidste år.

Under andendagen af forhøret begyndte anklager Gerrie Nel at grave dybt i Pistorius' forklaring på, hvorfor han skød fire gange gennem en toiletdør, mens hans kæreste, Reeva Steenkamp, stod på den anden side.

Pistorius står anklaget for at have dræbt sin 29-årige modelkæreste, og han risikerer fængsel på livstid, hvis han dømmes skyldig.

OL-atleten har forklaret, at han skød ved et uheld og ikke havde til hensigt at dræbe.

Han har forklaret, at han frygtede, at en person var på vej ud fra toilettet, og at hans liv var i fare.

Det var den forklaring, som anklageren gravede i:

- Vi ved med sikkerhed, at ingen var brudt ind i dit hus den nat, og vi ved med sikkerhed, at der ikke stod nogen stige ved muren, siger Nel.

- Vi ved med sikkerhed, at du ikke havde nogen grund til at skyde - objektivt set.

Til det svarede Pistorius:

- Det er korrekt, frue.

Uanset hvem Pistorius måtte tro, der stod på den anden side af døren, risikerer han en hård dom, hvis dommer Thokozile Masipa kommer frem til, at han anvendte dødelig magt uden nogen rimelig grund.

Oscar Pistorius er ved flere lejligheder brudt sammen i gråd, blandt andet da en retsmediciner gennemgik skudskaderne på Steenkamps krop.

På første del af torsdagens retsmøde brugte anklageren tid på at udstille, at Pistorius er meget selvoptaget.

Anklageren påstod, at Pistorius var kommet med en offentlig undskyldning til Steenkamps familie, alene for selv at få det bedre.

0 kommentarer
Vis kommentarer