Drabssigtet Blade Runner har trukket våben før

Oscar Pistorius har tidligere forvekslet lyden fra sin vaskemaskine med en indbrudstyv. I dag fremstilles han i retten - sigtet for at have dræbt sin kæreste

Tidligt fredag morgen fremstilles den benamputerede, sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius for en dommer sigtet for at have dræbt sin fotomodel-kæreste med fire pistolskud Valentinsdag.

Følg LIVE-tv fra politistationen i Sydafrika før Oscar Pistorius skal i retten herunder:

Den 26-årige Pistorius, en af stjernerne under OL i London og kendt som 'Blade Runner' på grund af sine proteser lavet af kulfiber, skal i en retssal i hovedstaden Pretoria svare på anklagerne om, at han dræbte sin kæreste - den 30-årige Reeva Steenkamp.

Umiddelbart efter drabet, der fandt sted i atletens luksusbolig i Pretoria, forlød det, at han muligvis forvekslede sin kæreste gennem tre måneder med en indbrudstyv. Men den køber politiet altså ikke.

Læs også:

Reeve Steenkamp blev ramt og dræbt af fire skud fra Oscar Pistorius pistol. (Foto: AP/Ice Model Management) Atletik - 14. feb. 2013 - kl. 16:25 Politiet bekræfter: Pistorius' kæreste skudt i hovedet

Blandt andet fordi der er sat spørgsmålstegn ved hans omtumlede privatliv. Han omgav sig, ifølge nyhedsbureauet AFP, med mange fotomodeller og hurtige biler. Og så er han glad for våben.

Daily Mail gengiver en Twitter-besked fra atleten fra efteråret 2012. Her beskriver Pistorius, at lyden fra en vaskemaskine får ham til at gribe ud efter et våben.

- Der findes ikke noget som at komme hjem og gøre sig klar kampklar, fordi man hører, vaskemaskinen er i gang, og tror, det er en indbrudstyv, skrev han.

Læs også:

Se også: Dræbt kæreste ville overraske Blade Runner

Det ligger fast, at Pistorius affyrede de dræbende skud mod Steenkamp, men det er altså endnu uvist, om der er tale om et tragisk uheld eller et overlagt mord.

- Der har tidligere været episoder med anklager om husspektakler i hjemmet hos den sigtede, siger polititalsmand Denise Beukes til nyhedsbureauet AFP.

Naboer blev vækket ved firetiden om morgenen af 'skrig, råben og lyden af fire skud', skriver Daily Mail.

Læs også:

Se også: Pistorius først i retten fredag

Andrea Gianni, der tidligere har trænet Pistorius, kommer atleten til forsvar.

- Han var altid venlig over for folk. Selv når han var træt eller nervøs. Jeg har aldrig oplevet, at han var voldelig, siger Gianni.

Læs også:

Se også: Dansk Pistorius-ven: Et chok for mig

Arno Fourie, der delte værelse med Pistorius under OL i London, siger, at hans 'hjerte er knust for Oscar'.

- Stakkels Oscar har haft så mange udfordringer og hårde tider i sit liv, lyder det fra Fourie ifølge Daily Mail.

Læs også:

Oscar Pistorius blev verdenskendt som den første benamputerede atlet, der stillede op ved OL i sommer. Nu er han anklaget for at have skuddræbt sin kæreste. (Foto: AP) Atletik - 14. feb. 2013 - kl. 08:11 'Blade Runner' mistænkt for drab

Ifølge avisen undersøger politiet atletens forbindelser med andre kvinder for at se, om det kan sættes i forbindelse med drabet på en af Sydafrikas førende modeller.

Hans mobiltelefon granskes for at se, om andre kvinder har efterladt en besked på valentinsdag, som kan have udløst et skænderi mellem Pistorius og Steenkamp.

1 af 6 (Foto: AP)
2 af 6 (Foto: AP)
3 af 6 
4 af 6 
5 af 6 
6 af 6 Den drabssigtede atlet 'Blade Runner' føres ud af sit hjem i Pretoria efter drabet på hans kæreste. En dommer skal nu afgøre, om drabet var et uheld eller et overlagt mord. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere