Blade Runner fra storhed til fald

Oscar Pistorius kæmpede sig til det rigtige OL, men ydmygede sig selv efter sekundær plads PL

Oscar Pistorius skød sin egen kamp til jorden. (Foto: Anja Niedringhaus/AP)
Oscar Pistorius skød sin egen kamp til jorden. (Foto: Anja Niedringhaus/AP)

Sydafrikanske Oscar Pistorius - bedre kendt som 'Blade Runner' - fightede i adskillige år en indædt kamp for at få lov til, at deltage på lige fod med ikke-handicappede.

Læs også:

Oscar Pistorius blev verdenskendt som den første benamputerede atlet, der stillede op ved OL i sommer. Nu er han anklaget for at have skuddræbt sin kæreste. (Foto: AP) Atletik - 14. feb. 2013 - kl. 08:11 'Blade Runner' mistænkt for drab

Han ville nemlig gøre op med indstillingen til handicappede som hjælpeløse stakler. Derfor var hans inderste mål at konkurrere ved De Olympiske Lege.

Det glippede dog for sydafrikaneren til OL i Beijing i 2008, da han ikke formåede at kvalificere sig for det sydafrikanske hold.

Men til sidste års OL i London stod han endelig ved startstregen for at konkurrere i disciplinerne 400-meter-løb og 4x400-meter-løb.

Læs også:

Oscar Pistorius føres væk af politiet efter skyderiet på hans bopæl. (Foto: AP) Atletik - 14. feb. 2013 - kl. 13:21 Mordmistænkt stjerne er skarpskytte

Han løb Oscar Pistorius sig direkte i semifinalen i tiden 45,44 sekunder, hvilket var hans års bedste. Efter løbets afslutning udtalte han følgende:

- Jeg var så nervøs her til morgen. Jeg vidste ikke, om jeg skulle græde eller le. Jeg havde en kæmpe blanding af følelser, da jeg stod klar til at løbe.

Dermed var den benløse sydafrikaners mission en realitet.

Udstillede sin egen kamp
Han er derfor blevet et stort idol for mange handicappede for at sidestille dem med ikke-handicappede.

Men kort tid efter OL i London var Englands hovedstad endnu engang vært for masser af atleter verden over. Denne gang for de Paraolympiske Lege.

Her valgte den 26-årige sydafrikaner også at stille op til flere løbediscipliner. Desværre ødelagde løberen en del af hans omdømme under PL.

Læs også:

Se også: Sigtet for drab: Pistorius skal blive bag tremmer

Oscar Pistorius følte nemlig ikke, at han konkurrerede på lige vilkår i mændenes 200-meter. Sydafrikaneren måtte nemlig tage til takke med en sølvmedalje, efter at Alan Cardoso Oliveira fra Brasilien havde slået ham.

- Vi løber ikke et retfærdigt løb. Jeg vil godt anerkende Alans præstation, men jeg kan ikke konkurrere med hans længde på benproteserne, sagde Pistorius til britiske Channel 4 lige efter løbet og indgav en klage over modstanderens benproteser.

Dermed satte han selv sit ry til skade, hvor alverdens medier efterfølgende begyndte at omtale ham som den dårlige taber.

Og det kan man sagtens forstå, eftersom han i mere end fem år har kæmpet for at vise omverdenen, at netop hans benproteser ikke har givet ham en ulige fordel i forhold til raske løbere.

Læs også:

Se også: Dræbt kæreste ville overraske Blade Runner

Men han ville simpelthen ikke anerkende sin modstanders sejr, selv om han havde de rigtige benproteser på.

Måske det endegyldige fald?
Nu er det store lavpunkt så kommet for Oscar Pistorius, efter at han er sigtet for at have dræbt sin egen kæreste, Reeva Steenkamp.

Politiet i Sydafrika har i hvert fald udtalt følgende:

- Der er ingen andre mistænkte, og der var vidner, der overhørte ting både i aftes og omkring tidspunktet for skuddene.

Hvad der præcis er sket må tiden dog vise, men en ting er sikkert - Oscar Pistorius omdømme bliver aldrig det samme igen.

Læs også:

(Foto: AP) Atletik - 14. feb. 2013 - kl. 09:45 Politiet: Drabsmistænkte Pistorius samarbejder

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere