Grædende Pistorius undskylder i retten

Drabssagen mod OL-stjernen Oscar Pistorius er genoptaget - Blade Runner selv er nu i vidneskranken

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Se det direkte tv-signal herover

En grædende Oscar Pistorius undskyldte mandag fra vidneskranken i en retssal i Pretoria til Reeva Steenkamps mor, da han for første gang selv blev afhørt i sagen mod ham.

Den benamputerede sportsstjerne stammede og rystede, da han forklarede, at han ikke havde haft til hensigt at dræbte sin 29-årige kæreste. Han indledte med at sige, at han "var opfyldt af kærlighed", inden han skød og dræbte Steenkamp.

Ifølge Pistorius havde han forvekslet sin kæreste med en indbrudstyv, da han skød gennem en lukket toiletdør, mens anklagemyndigheden anklager ham for overlagt drab.

- Jeg forsøgte simpelt hen at beskytte Reeva, siger den 27-årige sportsstjerne, da han kom med sin version af, hvorfor han skød og dræbte sin kæreste i de tidlige morgentimer på Valentins dag i februar 2013.

- Jeg ønsker at benytte denne lejlighed til at undskylde over for hr. og fru Steenkamp, sagde han meget lavmælt.

Han fortalte videre, at han var påvirket af antidepressiv medicin og sovemidler.

- Jeg havde frygtelige mareridt. Jeg vågnede op om natten og lugtede blod, sagde han og henviste til, at han var meget sårbar uden sine benproteser.

Pistorius har fremstået som en ensom skikkelse under retssagen, der begyndte 3. marts. Han har sagt meget lidt, siden han erklærede sig "ikke skyldig" i anklagerne mod ham.

Iagttagere siger, at Pistorius, der er kendt som "Blade Runner", har virket skrøbelig og forpint under retssagen, hvor han ofte er brudt sammen i gråd og er blevet fysisk syg, når detaljer om Steenkamps død er blevet udpenslet.

Dommeren i sagen, Thokozile Masipa, udsatte sagen sidst i marts til den 7. april, da en juridisk vurderingsmand blev syg.

Reeva Steenkamp skal så sent som tre uger før, at hun blev dræbt, have fortalt, at hun var bange for sin kæreste. Et vidne har også fortalt om "skrækindjagende skrig" fra parrets hjem på drabsnatten.

Hele verden kan følge med i retssagen, idet retten i Pretoria har indvilget i, at store dele af retsmøderne bliver fulgt af tre stationære kameraer, så den sydafrikanske befolkning kan få et direkte indblik i sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer