Atletik-stjerne skød kæreste: Anklager kræver 15 års fængsel

Den tidligere sydafrikanske OL-stjerne Oscar Pistorius får 6. juli udmålt sin straf for drab på kæresten

Oscar Pistorius kræves fængslet i mindst 15 år efter drabet på sin kæreste Reeva Steenkamp i 2013 (Foto: AP)
Oscar Pistorius kræves fængslet i mindst 15 år efter drabet på sin kæreste Reeva Steenkamp i 2013 (Foto: AP)

Der kommer til at gå et par uger, inden sydafrikaneren Oscar Pistorius får sin endelige straf for at have dræbt sin kæreste, Reeva Steenkamp, i 2013.

Dommeren ved retten i den sydafrikanske hovedstad, Pretoria, har fastsat 6. juli som den dag, den tidligere OL-løber skal have sin straf.

Både anklager og forsvarer holdt deres afsluttende procedurer onsdag.

Mens forsvarsadvokaten fremstillede Pistorius som en sårbar og handicappet mand, der skød i panik, mener anklagemyndigheden, at han bevidst skød for at dræbe.

Anklager Gerrie Nel bad i retten onsdag om, at Pistorius som minimum idømmes 15 års fængsel, der er den almindelige minimumsstraf for drab i Sydafrika.

Den 29-årige Pistorius, der blev berømt som "Blade Runner", er fundet skyldig i uagtsomt manddrab og blev i første omgang idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab.

Oscar Pistorious i retten (Foto: AP)
Oscar Pistorious i retten (Foto: AP)
 

Pistorius blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest på sin onkels ejendom i Pretoria i oktober sidste år efter at have afsonet en femtedel af de oprindelige fem år i fængsel.

Senere blev han dog kendt skyldig i drab, da sagen gik til højesteret.

Han vil ikke have mulighed for at appellere yderligere i sagen, når hans straf bliver fastsat i næste måned.

Pistorius har hævdet, at han troede, at hans kæreste var en indbrudstyv, da han i 2013 skød hende fire gange gennem en låst badeværelsesdør i parrets hjem i Pretoria.

Oscar Pistorius skal bøde for sin forbrydelse, mener den 73-årige svigerfar Barry Steenkamp. (Foto: AP) Atletik Grædende og rystende svigerfar i retten: Pistorius må bøde for sin forbrydelse

Oscar Pistorius får senere på ugen den endelige dom fra drabet på sin kæresten Reeva Steenkamp. (Foto: AP) Atletik Pistorius i retten for at få sin endelige straf

12 kommentarer
Vis kommentarer