Atletikforbund ser gerne snydende nationer udelukket

DAF er tilhænger af udelukkelser af lande, som ikke lever op til antidopingkodekset, meddeler atletikforbund

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Udeluk gerne Rusland, hvis landets udøvere ikke lever op til antidopingkodeks.

Sådan lyder essensen af en erklæring fra Dansk Atletik Forbund (DAF), efter en Wada-rapport mandag anbefalede at udelukke Rusland på grund af omfattende dopingbrug blandt atletikudøvere.

- Vi skal nu studere den samlede rapport grundigt, men vil dog gerne tilkendegive, at DAF er tilhænger af udelukkelser af nationer, som ikke lever op til antidopingkodekset, lyder det fra DAF, der bifalder Wadas undersøgelseskommission for 'et banebrydende arbejde.'

Efter offentliggørelsen af rapporten har det Internationale Atletik Forbund, IAAF, og præsidenten, Sebastian Coe, meddelt, at man overvejer at følge anbefalingen fra Wadas nedsatte kommission, der har stået for rapporten.

Sebastian Coe ønsker en forklaring fra det russiske forbund, inden denne uge er omme.

- I forlængelse af IAAF’s tilkendegivelse om, at IAAF’s Council vil drøfte anbefalingen om sanktioner mod Rusland, agter DAF at afvente udfaldet af dette, inden videre beslutninger angående international atletik tages i DAF, meddeler DAF.

Ifølge rapporten har systematisk doping fundet sted blandt russiske atletikudøvere igennem mange år, og positive prøver er forsøgt dækket over.