Annonce:
Annonce:

'Blade Runner' risikerer 15 års fængsel

Højesteret nægter at lade den sydafrikanske OL-sprinter, Oscar Pistorius, anke sin morddom. Han risikerer nu 15 års fængsel

Annonce:
Følg Atletik

Oscar Pistorius var et af international idræts største navne og et forbillede for millioner af handicappede.

Nu står den tidligere OL-atlet over for en fængselsdom på 15 år, efter han er blevet nægtet retten til at anke sin kommende morddom.

Den tidligere folkehelt har fra start tilstået forbrydelsen. Dog har han hele tiden hævdet, at det var en indbrudstyv, han troede, at han skød og dræbte natten til 14. februar 2013.

Indbrudstyven viste sig at være hans daværende kæreste, modellen Reeva Steenkamp, som han havde været sammen med siden 2012.

Højesteret ændrer dom: Pistorius begik mord

Natten til 14. februar blev hun dræbt af fire skud affyret gennem en badeværelsesdør.

Efter drabet blev Pistorius idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab.

Oscar Pistorious er løsladt fra berygtet fængsel

Annonce:

Efterfølgende har anklagemyndigheden forsøgt at få den sydafrikanske højesteret til at omstøde dommen og i stedet dømme Pistorius for forsætligt drab.

Sportsstjernen har allerede afsonet 10 måneder i det berygtede og overfyldte Kgosi Mampuro fængsel i Pretoria, Sydafrika.

Sydafrikanske retsregler har dog gjort, at han - som en af de ufarlige fanger - kun skulle afsone en sjettedel af sin straf bag tremmer.

Dermed kunne han i november sidste år rykke fra fængslet og direkte ind i et luksuspalæ med mere end 10 soveværelser, et fitnessrum og en swimmingpool blot med en fodlænke. 

Drabsdømt Pistorius flyttes fra fængsel til fint palæ

Sagen er foreløbig udsat ind til midten af april, hvor anklageren vil gå efter 15 års fængsel.

Oscar Pistorius blev for alvor en global superstjerne, da han ved OL i London deltog i 400-meter-løb på lige vilkår med ikke-handicappede. Det på trods af at Pistorius mangler begge underben og i stedet løber med benproteser, heraf øgenavnet 'Blade Runner'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: