Bolt kan få sin OL-guldmedalje tilbage

Usain Bolts holdkammerat på Jamaicas stafethold Nesta Carter vil appellere dopingsag til sportsdomstolen CAS

Usain Bolt mistede med Nesta Carters dopingsag sit stafet-guld fra legene i 2008. Den kan han få tilbage, hvis Carter har held med sin appel-sag. Foto: AP
Usain Bolt mistede med Nesta Carters dopingsag sit stafet-guld fra legene i 2008. Den kan han få tilbage, hvis Carter har held med sin appel-sag. Foto: AP

Sprinteren Usain Bolt har fortsat en chance for at bevare alle sine ni OL-guldmedaljer fra Beijing, London og Rio.

Onsdag blev den jamaicanske hurtigløber frataget en guldmedalje fra Beijing i 2008. Det viste sig nemlig, at en af Bolts holdkammerater på Jamaicas stafethold havde dopet sig.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har genåbnet en række dopingprøver fra legene i 2008. De skal undersøges med nye testmetoder.

Her har det vist sig, at Bolts holdkammerat Nesta Carter afgav en prøve, der indeholdt det forbudte stof methylhexanamin.

Det fik onsdag IOC til at fratage Jamaica stafetguldet i 4x100 meter i Beijing. Men Nesta Carter har tænkt sig at appellere IOC-beslutningen.

Carters advokat, Stuart Stimpson, oplyser til Reuters, at sagen bliver sendt videre til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Usain Bolt blev i sommeren 2016 hyldet for en historisk bedrift, da det ved OL i Rio lykkedes ham at vinde guld på 100 og 200 meteren samt med Jamaicas stafethold i 4x100 meter.

Det var tredje OL i træk, at Usain Bolt vandt guld i de tre discipliner.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere