Bolt slog til da det gjaldt

Verdens hurtigste hedder fortsat Usain Bolt, der vandt VM-finalen i 9,79 sekunder for næsen af Justin Gatlin

Usain Bolt var lige akkurat hurtigere end Justin Gatlin - og jamaicaneren kan fortsat kalde sig verdens hurtigste mand. (Foto: PA)
Usain Bolt var lige akkurat hurtigere end Justin Gatlin - og jamaicaneren kan fortsat kalde sig verdens hurtigste mand. (Foto: PA)

Verdens hurtigste mand er fortsat Usain Bolt.

Jamaica-fænomenet, der fyldte 29 år forleden, viste sig som en sand mester, da han efter en miserabel vej til VM-finalen rejste sig i de små 10 sekunder, hvor verden går i stå.

Han tilføjede i VM-finalen USA's Justin Gatlin sæsonens første nederlag.

Vindertiden blev 9,79 sekunder mod Justin Gatlins 9,80 sekunder.

Det lyder af ingenting, men det var faktisk en sikker sejr, da Usain Bolt modsat semifinalen kom godt af sted og førte allerede halvvejs, så det var amerikaneren med den blakkede dopingfortid, der pressede på til slut.

Se også: Drama da Bolt snublede sig i VM-finalen

Der følte Usain Bolt sig dog allerede sikker på sejren.

Det var ellers en Usain Bolt uden det sædvanlige store show, som indtog det udsolgt OL-stadion i Beijing, kaldet Fuglereden.

Han var tilbage, hvor hele Bolt-æran begyndte tilbage ved OL i Beijing 2008.

Siden har han vundet alt bortset fra VM i Seoul 2011, hvor han tyvstartede og blev smidt af VM-finalen.

Det var tredje gang, at han blev verdens hurtigste ved VM, og det er svært at se, hvem der kan vælte ham tronen ved næste års OL i Rio de Janeiro, når Justin Gatlin ikke kunne gøre det i Beijing, selv om Bolt tydeligvis ikke var på 100 procent.

Se også: 'Dynamit Hari' tilbage med supertid

I skyggen af duellen mellem de to hurtige herrer sluttede to sprintere, Andre De Grasse, Canada og Trayvn Bromell, USA på bronzepladsen i samme tid, 9,92 sekunder, så de to gamle, Tyson Gay, USA og Asafa Powell, Jamaica blev sammen med Justin Gatlin taberne i den stærkeste 100 m-finale i mange år.

Nu har Usain Bolt med sejren tanket selvtillid og ligner en kæmpefavorit til at vinde den dobbelte distance 200 m samt 4x100 m, hvor Jamaica fortsat ser stærkere ud end USA.

6 kommentarer
Vis kommentarer