Chok-fyring af dansk landstræner: - Jeg kunne ikke gøre noget

Dansk Atletik Forbund har fyret landstræner Piotr Haczek, som er overrasket over beslutningen og skuffet over den måde, det blev gjort på

Piotr Haczek er skuffet over at være blevet fyret som dansk landstræner. Foto: Gregers Tycho
Piotr Haczek er skuffet over at være blevet fyret som dansk landstræner. Foto: Gregers Tycho

Polakken Piotr Haczek er ikke længere landstræner for de danske atletikudøvere.

Han blev indkaldt til et møde tirsdag, hvor han skulle tale med Jakob Larsen, som er direktør i Dansk Atletik Forbund.

Der var ikke meget at forhandle om, og Jakob Larsen fortalte ham, at han ikke længere skulle være landstræner.

- Jeg kan bare sige, at jeg er skuffet over, at det kommer på den måde efter fire år, siger den tidligere cheflandstræner til Ekstra Bladet.

Ifølge Bo Overgaard, som er elitechef i Dansk Atletik Forbund, drejer det sig om, at de vil have en langsigtet plan for forbundet.

- Piotr har gjort et stort stykke arbejde for dansk atletik. Han har været en rigtig dygtig træner. Så når vi har truffet den beslutning, som vi nu har truffet, så er det baseret på, at vi ser lidt forskelligt på, hvad der skal til for vores fremtidige elitearbejde, siger han.

Elitechefen fortæller desuden, at de har delt kontor og snakket om den fremtidige plan flere gange.

Det er imidlertid ikke noget, som Piotr Haczek kan genkende.

- Jeg kender ikke den langsigtede plan.

- Der var aldrig nogen konkret snak, vil jeg sige. Det var småting, som vi var uenige om, siger han.

Efter fyringen af Piotr Haczek går Bo Overgaard ind i en periode, hvor han skal finde ud af, hvad den fremtidige plan for forbundet egentlig er.

- Den strategi, som vi skal lægge fra dagen i de kommende år, den skal baseres på, at vi skal gøre tingene på andre måder, end de gør i Tyskland, i USA og i England. De er simpelthen større atletik-nationer og har flere ressourcer

- Det foregår for eksempel i den kommende weekend, hvor vi har en efterårssamling for vores atleter og deres personlige trænere. Der taler vi ind i, hvad det er, der skal til. Hvordan kan vi egentlig smartere og klogere få mere ud af de ressourcer, som vi nu engang har, siger han.

Den slags nærhed og samarbejde i forbundet er ifølge Bo Overgaard det, der skal være bærende for den fremtidige struktur.

- Vi skal tættere på vores atleter, og vi skal tættere på vores trænere. Det indebærer også, at vi skal tættere på i vores samarbejdsniveau nede hos klubberne.

- Det handler også om, at invitere ind til nogle workshops - kaffemøder, om du vil. Det handler også om træneruddannelse og kompetenceudvikling, siger han.

Med opsigelsen af Piotr Haczek står Dansk Atletik Forbund også uden en cheflandstræner.

Det er ikke en position, som bliver udfyldt lige foreløbig, da det er en del af omstruktureringen, at stillingen skal gentænkes.

Der har cirkuleret nogle fejlagtige oplysninger om, at Lars Lindstrøm fra Dansk Orienterings-forbund skulle overtage pladsen, men sådan forholder det sig ikke.

- Lars Lindstrøm er blevet tilknyttet Dansk Atletik Forbund til et løbeprojekt. Til en satsning omkring løb. Det er han på en udlånsaftale mellem Dansk Orienterings-Forbund og Dansk Atletik Forbund, siger Bo Overgaard.

En del af den afgåede træners funktioner skal dog dækkes af andre, når han er væk.

- Piotr som cheflandstræner har også varetaget funktionen som landstræner for sprint-hæk. Der skal jeg have fundet en løsning på den korte bane.

Hækkeløberen Sara Slott Petersen vandt sølv ved OL i Rio 2016, og det må siges at være en af de største bedrifter i Piotr Haczeks periode som cheflandstræner.

Se også: EM er væk: Landsholdsspiller har ødelagt korsbåndet

Det er over ni år siden, de mødtes for første gang på en natklub i Las Vegas. Måske skal de snart ses igen i en retssag. Foto: Flynetpictures.com/SplashNews. Intl. fodbold - 3. okt. 2018 - kl. 20:37 Bryder sammen, når hun ser ham: Her er kvinden, der har anklaget Ronaldo

DBU's nye fodbolddirektør, Peter Møller. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 3. okt. 2018 - kl. 08:12 Peter Møllers vilde ambition: Her er direktørens klare udmelding

36 kommentarer
Vis kommentarer