Dansk komet smadrer rekord og er i VM-finalen

Anne Emilie Møller er klar til VM-finalen efter at have barberet fem sekunder af sin danske rekord i 3000 meter forhindringsløb ved VM i Doha

Anne Emilie Møller leverede varen, da hun var første dansker i aktion ved VM i atletik i Doha i Qatar.

Den 22-årige løber stillede op i 3000 meter forhindringsløb, og her satte hun en imponerende dansk rekord med tiden 9 minutter og 18,92 sekunder.

Dermed barberede hun over fem sekunder af sin egen danske rekord en ganske opsigtsvækkende præstation.

Det hele rakte til en fjerdeplads i danskerens heat, hvor der var 15 løbere.

Det viste sig, at den fjerdeplads var rigeligt til at nå med i VM-finalen, der løbes mandag aften i den kommende uge.

De tre bedste i hvert heat kvalificerede sig direkte til finalen, mens de følgende seks bedste tider også blev finaleklar, og her var Anne Emilie Møllers tid så god, at hun ganske sikkert blev klar til finalen.

Iuel i aktion. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Billedskønne Amalie: Derfor valgte hun Danmark fra

- Det er så godt. Bedre end jeg havde forventet. Jeg er virkelig tilfreds, og det giver mig noget selvtillid. Det er kæmpestort for mig, siger Anne Emilie Møller i et interview med TV2 Sport.

Danskeren sluttede efter Beatrice Chepkoech fra Kenya, som vandt det andet heat fredag foran amerikanske Courtney Frerichs med tyske Gesa Felicitas Krause på tredjepladsen.

I det sidste heat kunne tiderne på ingen måde true danskeren, som også var tilfreds efter sit løb.

- Det var et godt løb. Jeg følte, det gik godt teknisk. Jeg fokuserede på næste omgang og ikke på at tælle omgange, men bare følge med i fronten.

- Jeg tænkte, jeg skulle holde. Jeg tænkte, de andre havde noget at skyde med, så jeg prøvede bare at hænge på og få en god tid, siger Anne Emilie Møller.

Rose Chelimo fra Bahrain, USA's bronze-vinder Amy Cragg samt sølvvinder Edna Kiplagat fra Kenya fører feltet an ved VM i London for to år siden. Da var temperaturerne langt mere moderate. Foto: Martin Meissner/AP/Ritzau Scanpix Atletik Skælder ud på VM-arrangør: - Latterligt og farligt

De russiske atleter kommer ikke i aktion ved VM. Foto: Grigory Dukor Atletik Rusland er fortsat udelukket og misser VM i atletik

Kenyanske løbere har i årtier tilhørt den absolutte verdenstop. Dette billede stammer fra mændenes udtagelsesløb til VM i 3000 meter forhindringsløb 13. september. Ingen af personerne på billedet er kædet sammen med den aktuelle dopingsag. Foto: Baz Ratner/Reuters/Ritzau Scanpix Atletik Filmet med skjult kamera: Her ryger de i fælden

65 kommentarer
Vis kommentarer