Det Europæiske Atletikforbunds præsident er død

Nordmanden Svein Arne Hansen, som var præsident for Det Europæiske Atletikforbund, døde lørdag

Svein Arne Hansen blev valgt som præsident for Det Europæiske Atletikforbund i 2015 og genvalgt i 2019. (Arkivfoto) Foto: Michael Kooren/Reuters
Svein Arne Hansen blev valgt som præsident for Det Europæiske Atletikforbund i 2015 og genvalgt i 2019. (Arkivfoto) Foto: Michael Kooren/Reuters

Præsidenten for Det Europæiske Atletikforbund, Svein Arne Hansen, er død.

Det skriver den norske avis VG, som har været i kontakt med Hansens familie.

Svein Arne Hansen blev 74 år.

Han blev valgt som præsident i atletikforbundet i 2015. Senest blev han genvalgt i 2019 for en fireårig periode, og han var samtidig bestyrelsesmedlem i Det Internationale Atletikforbund.

Forinden var han præsident i Norges Atletikforbund fra 2003 til 2015.

Svein Arne Hansen spillede en stor rolle i etableringen af store internationale atletikstævner, og han var blandt andet præsident i EuroMeetings fra 1998 til 2006.

Han var også kendt som leder af Bislett Games - et årligt atletikstævne, der er en del af Diamond League. Derfor fik han tilnavnet 'Bislett-Hansen'.

I marts blev han indlagt på intensivafdelingen på et hospital i Norge efter voldsomt slagtilfælde. Han døde tre måneder senere efter yderligere komplikationer.

- Svein Arne vil blive stærkt savnet i norsk og international atletik. Han var vigtig for mange, siger Ketil Tømmernes, som i dag er præsident i det norske forbund, til forbundets hjemmeside.

- Norsk atletik var stolt over at have chefen i europæisk atletik. Nu er han væk, og det er uendelig trist.

'Kynisk misbrugt'

Hård kritik - for den dér