Annonce:
Annonce:

Det passer ikke: Dansk verdensstjerne afviser karrierestop

Verdens tredjebedste i 400 meter hæk er dansker, og hun har tænkt sig at fortsætte succesen også efter OL i Rio næste sommer

Sara Slott Petersen afviser historien om karrierestop efter OL 2016 (Foto: Ole Frederiksen)
Sara Slott Petersen afviser historien om karrierestop efter OL 2016 (Foto: Ole Frederiksen)
Annonce:
Følg Atletik

28-årige Sara Slott Petersen har i 2015 løbet sig op i den absolutte verdenselite i 400 meter hæk, hvor hun har årets tredjebedste tid og er medalje-kandidat til VM i august.

Overraskelsen var derfor stor, da et interview med aarhusianeren fortalte, at planen er at stoppe karrieren efter OL i 2016, fordi hun ikke længere kunne modtage SU og dermed skulle finde et arbejde ved siden af.

Nu viser det sig, at udtalelserne stammer fra et interview for et godt stykke tid siden.

- Dengang havde jeg ikke rykket mig i fire-fem år, og det lå ikke i kortene, at det ville ske, men nu har jeg taget skridtet op i en helt anden liga, og det har givet muligheder, siger Slott til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Som det ser ud lige nu, så vil det jo være tosset at smide det hele væk. Nu løber jeg Diamond League og får en helt anden promovering og helt andre præmiepenge, og det er der også mange firmaer, der har bemærket, siger Slott.

- I fem år har jeg håbet, at der ville åbne sig nogle døre, og det er sket nu. Der kommer spændende henvendelser fra både tøjsponsorer og stævnearrangører,  siger Slott.

Færdig efter OL: SU stopper dansk verdensstjerne

Så hvis resultaterne fortsætter som nu, og du får flere sponsorer ind, så fortsætter du gerne til OL 2020?

- Jeg tror i hvert fald ikke, at jeg lægger pigskoene på hylden i Rio, siger Slott.

Hun tror ikke på det med at planlægge et karrierestop.

- Jeg tror, der kommer et naturligt tidspunkt at stoppe. Hvis jeg en dag føler, at mit løb har for store omkostninger, og jeg gerne vil have et mere almindeligt liv, siger Slott og understreger, at kæresten selvfølgelig også har noget at skulle have sagt.

Annonce:

- Når jeg tidligere har sagt noget om karrierestop, så er det jo ikke, fordi jeg ikke har haft lyst til at fortsætte efter 2016. Men jeg og min kæreste måtte bare kigge på budgettet og sige, at det ikke kunne blive ved at hænge sammen, siger Slott.

Sara Slott Petersen stopper alligevel ikke trods SU-stop (Foto: Casper Dalhoff)
Sara Slott Petersen stopper alligevel ikke trods SU-stop (Foto: Casper Dalhoff)


Nu er situationen imidlertid en anden, og når hun er begyndt at tjene penge på hækkeløb, så kan det stå i stedet for et arbejde. Hun kan godt mærke, at hun er blevet attraktiv.

- Før skulle jeg selv eller min træner ringe til en stævne-arrangør for at høre, om jeg måtte løbe med, men nu begynder de at ringe til mig, og så kan jeg jo stille flere krav, og jeg har lidt mere at forhandle med, siger Slott.

Coca Cola på røven

Også tøjfirmaer henvender sig for at få hende til at løbe i lige netop deres tøj, og Aarhus-pigen kigger også efter andre sponsorer.

- Vestas har jo ikke ringet endnu, men det handler også om at finde de rigtige virksomheder. Jeg skal jo ikke kædes sammen med øl, smøger og junk eller løbe rundt med Coca Cola på røven, siger Slott.

Annonce:

- Jeg synes ikke, at det vil sende det rigtige signal, siger Slott.

Bag sensationen: Sådan tog dansker fusen på verdenseliten

Sara Slott Petersen var med ved OL i London (Foto: Thomas Sjørup)
Sara Slott Petersen var med ved OL i London (Foto: Thomas Sjørup)
 

Hun er uddannet inden for sundhed og sportsernæring og er snart kandidat i idræt, så en sponsor inden for ernæring, sund livsstil og kost vil være velkommen.

- Atletik er jo en anderledes sport end fodbold og håndbold, så jeg skal selv stå for sponsorarbejde, og foreløbig har jeg ikke haft så meget tid til det, for jeg har passet studier, familie og træning, siger Slott.

- Men op til OL vil jeg prøve at komme mere ud til virksomhederne, siger Slott, der håber, at hendes gode resultater kan gøre, at hendes navn huskes.

- Alt har interesse, men jeg har jo fået SU, og det er cirka 60.000 kroner om året, så 100.000 kroner vil gøre en kæmpe forskel for mig, siger Slott.

TV: Sensation: Dansker løber sig i verdenseliten med drømmeløb

Annonce:

Jeg er ikke et cykelhold
- Jeg skal jo ikke bruge 22 millioner kroner som et cykelhold...selvom det også ville være dejligt. Men selv 5.000 kroner kan jo give en uge mere på træningslejr eller gøre, at jeg får træneren med, og det vil give noget, siger Slott.

Også penge fra Team Danmark kan hjælpe Sara Slott Petersen til at fortsætte længe endnu. Her ligger hun foreløbig kun i næstøverste kategori og får derfor ikke fuld støtte. Hun håber dog snart at rykke niveauet op.

- Andreas Bube ligger deroppe, men han har fået EM-medalje, og den har jeg jo ikke endnu, men min placering er i samme liga som ham, så jeg vil blive overrasket, hvis jeg ikke rykkes op, siger Slott.

Sara Slott i aktio i 2008 (Foto: Ernst van Norde)
Sara Slott i aktio i 2008 (Foto: Ernst van Norde)
 

Midt i succesen og pengejagten ærgrer atletik-stjernen sig over timingen på interviewet om karrierestop.

- Det kan godt være lidt træls, hvis nogen lige havde tænkt, at de skulle støtte mig, og så kommer sådan noget ud. Hvis de tror, jeg stopper om et år, så kan jeg godt forstå, at de ikke vil smide penge efter mig, siger Slott.

Annonce:

Foreløbig har hun ingen planer om at stoppe og føler, at det kun er journalister, der synes, at det er spændende.

Historisk: Her vinder Sara Slott i Diamond League:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: