Doping-synder afsløret: Usain Bolt må aflevere en OL-guldmedalje

Fjerdemanden fra Jamaicas stafet-hold på 4 x 100 meter i OL i 2008 er knaldet for doping, og det koster nu Usain Bolt en af de guldmedaljer, han vandt ved legene i Kina

Jamaicas OL-guld og verdensrekord fra OL i London er i fare efter at Nesta Carter, nr. 2 fra højre, er afsløret som dopingsnyder (Foto: AP)
Jamaicas OL-guld og verdensrekord fra OL i London er i fare efter at Nesta Carter, nr. 2 fra højre, er afsløret som dopingsnyder (Foto: AP)

Verdens hurtigste mand, Usain Bolt må efter alt at dømme aflevere en af sine 3 guldmedaljer fra OL i Beijing tilbage.

Årsagen: Nesta Carter, verdens sjette hurtigste nogensinde, er i følge BCC og andre internationale medier den savnede dopingsynder fra Jamaica.

Jamaica kan dermed ånde lettet op efter at have holdt vejret og frygtet det værste, nemlig at synderen kunne være selveste Usain Bolt.

Tilskuerne i Ostrava fik også lynet serveret af verdens hurtigste mand, Usain Bolt. (Foto: AP) Atletik Jamaica frygter doping-prøve: Bare ikke Usain Bolt

Den 30 årige Nesta Carter  løb den 1. tur, da den caribiske ø med de hurtige fødder vandt guld i 4 x 100 m i ny verdensrekord 37.10 sek.

Hvis den Internationale Olympiske Komite fortsætter med at følge praksis, skal guldmedaljerne sendes tilbage og verdensrekorden annulleres.

Det vil betyde, at guldet i stedet skal sendes videre til Trinidad and Tobago.

Nesta Carter er det seneste navn, som er afsløret som en af de 32 snydere fra seks sportsgrene og 12 forskellige lande, som WADA har afsløret ved at teste prøverne fra Beijing en ekstra gang.

Prøverne fra OL London 2012 er også blevet testet en ekstra gang, og her har der også været gevinst, men lige som med prøverne fra Beijing skal man væbne sig med tålmodighed, fordi WADA først vil afsløre navne, når resultaterne af B-prøverne kendes.

Jamaica løb også i London guldet hjem i 4 x 100 m stafet og igen med Nesta Carter på den første tur.

Det skete igen i ny verdensrekord, 36.84 sek, så Usain Bolt og Co. kan risikere at miste endnu en guldmedalje.

Trods hurtige ben har Nesta Carter om nogen måtte finde sig i stå i skyggen af hurtigere landsmænd som Usain Bolt, Yohan Blake og Asafa Powell.

Derfor har 4 x 100 m været hans ti sekunder på den store scene, hvor kameraerne har været zoomet ind på ham i startblokken for at se, om han f. eks. tyvstartede.

Nu kan han i stedet se frem til at ende på skammens liste med en længere karantæne for brug af stoffet, methylhexanamin, som er et opkvikkende stof, der især bruges af bodybuildere.

Den portugisiske Tour de France-stjerne, Rui Costa, som måske fortsat kan huske fra slagsmålet med Carlos Barredo, blev for nogle år siden sammen med sin bror knaldet for brugen af stoffet, der i følge brødrene fandtes i et kosttilskudsprodukt.

(Foto: AP) Atletik Verdens næstbedste tæt på klø

(Foto: AP) Atletik Surt show: Verdensrekord-attentat kiksede med marginaler

TV: Før han blev kendt: Her er den 17-årige Usain Bolt

44 kommentarer
Vis kommentarer