Dopingdømt solgte OL-sølv på Ebay

Den cubanske diskoskaster Yarelis Barrias skulle efter en dopingdom have afleveret OL-sølvert tilbage - men det var solgt

Cubas dopingdømte Yarelis Barrias, til venstre, har svært ved at aflevere sin OL-sølvmedalje tilbage, efter som hun har solgt medaljen på Ebay Foto: AP
Cubas dopingdømte Yarelis Barrias, til venstre, har svært ved at aflevere sin OL-sølvmedalje tilbage, efter som hun har solgt medaljen på Ebay Foto: AP

Den dopingdømte cubanske diskoskaster, Yarelis Barrias, var hurtig, og inden Den Internationale Olympiske Komite fik forlangt hendes sølvmedalje fra OL i Beijing 2008 leveret tilbage, havde hun nået at sælge den ’orginale’ OL-medalje på Ebay for godt 78.000 kr.

Den 33 årige cubaner, som i syv år har været fast medaljetager ved enten OL eller VM, er en af flere, som er blevet afsløret i IOC’s og WADA’s klapjagt på gamle dopingsnydere fra OL i Beijing og OL i London i en såkaldt ’nul tolerancekampagne’.

IOC må efter alt at dømme kigge langt efter medaljen, som ellers skulle være sendt videre til bronzevinder, Olena Antonova, Ukraine.

Efter sigende vidste Yarelis Barrias, at hun var blevet testet positiv for brug af et forbudt vanddrivende middel, da hun hev OL-medaljen ud af sin i forvejen imponerende samling, som også indeholder en bronzemedalje fra OL i London.

En medalje, som hun fik på ’efterbevilling’, da russeren Darya Pishchalnikova røg i fælden og blev frataget en sølvmedalje, og cubanerens 4. plads blev vekslet om til en 3. plads.

Derudover har Yarelis Barrias fire andre medaljer fra VM, to af sølv og to af bronze, men ingen af de øvrige fem vundne medaljer er der sat spørgsmålstegn ved, så hun fortsat nogle medaljer, som formentligt kan sælges.

1 af 2 Russeren Darya Pishchalnikova er en af atletikkens værste snydere. Da hun blev afsløret i 2012 og frataget OL-sølvet fra London blev hun udelukket i 10 år. Det betød, at Yarelis Barrias, Cuba blev rykket op på en bronzeplads (Foto: AP)
2 af 2 Cubas dopingdømte Yarelis Barrias, til venstre, har svært ved at aflevere sin OL-sølvmedalje tilbage, efter som hun har solgt medaljen på Ebay Foto: AP
2 kommentarer
Vis kommentarer