Er du gal nogle lår! Nu skifter stjernen sport

Australsk sprinter med vanvittige lårmuskler har fået nok af atletikken. Nu går han efter OL - i rugby

Trae Williams går efter OL-deltagelse - men ikke som sprinter. Foto: Mark Schiefelbein/AP/Ritzau Scanpix
Trae Williams går efter OL-deltagelse - men ikke som sprinter. Foto: Mark Schiefelbein/AP/Ritzau Scanpix
Følg Atletik

Han var en del af det australske 4x100 meter-hold, der deltog ved VM i atletik i 2017, og hans personlige rekord er 10,10 sekunder.

Men atletik er et overstået kapitel for den ellers bare 22-årige Trae Williams.

I stedet kaster manden, der i Australien er kendt som 'Quadzilla' grundet sine voldsomt veltrænede lår, sig over rugby og den olympiske variant rugby sevens

- Jeg har altid elsket sporten, og da muligheden pludselig bød sig, at jeg kunne få mulighed for at spille sevens for Australien og måske endda deltage ved OL næste år, var det meget svært at takke nej, fortæller han i et interview med Sydney Morning Herald.

- Repræsentanter for det australske rugby-forbund dukkede op i forbindelse med de australske mesterskaber (i begyndelsen af april, red.) og tilbød mig at komme med til en træning og spille med og se hvordan det gik. Jeg tog med til Sydney og trænede, og det var de ret tilfredse med. Og så udviklede det sig siden, fortæller han.

Det har selvsagt ærgret det australske atletikforbund, at man mister manden, der har sat den fjerdehurtigste tid nogensinde af en australier, til gengæld er glæden stor i den anden lejr.

- Vi har fundet ud af, at vi bliver nødt til at tilføre mere fart til vores trup - spillere med sprinter-baggrund har tidligere konverteret glimrende til rugby, siger landstræner Tim Walsh.

Med en personlig rekord på 10,10 sekunder bliver Trae Williams sportens hurtigste mand - endnu hurtigere end amerikanske Carlin Isles, der er noteret for 10,13, der ellers har været kendt som rugby sevens-sportens hurtigste på planeten.

- Jeg kan huske, at vi hørte om ham i forbindelse med Commonwealth Games, og at han havde talt om, at han havde spillet football (den australske variant, red.) som barn. Men når man ser på hans løb, og de fleste af hans løb faktisk, skilte Trae sig ud, fordi han fløj ud af startblokken. Han er ikke bare hurtig, han er brølende stærk, har assisterende landstræner Steve Hoiles udtalt.

Selv håber Trae Williams, at han kan gøre en forskel for Australien.

- Jeg vil prøve at riste dem. Jeg er sikker på, at både trænere og de andre spillere vil hjælpe mig, så jeg kan udføre mit spil til perfektion, siger han.

Det må i første omgang handle om at flytte sig, når han kommer rendende.

Sportsbabe taler ud om bikini-krop: - Jeg skammer mig ikke

Drømmeparret afslører: - Sex 12-15 gange om ugen

Stjernens far indrømmer: - Jeg slog ham meget

Ståles særpægede hyldest: - En vældig stor røv

Jan Bechs store opgør med Brøndby

Sådan tabte jeg 40 kilo: Få de gode tips og tricks

Dansk tennishelts store sorg: Min datter døde i trafikulykke

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind