Gravid superstjerne nægtet kontrakt: - Beviser det er for mænd

Verdens mest vindende atletikudøver føler sig straffet på grund af graviditet

Allyson Felix er utilfreds med Nike. Foto: CARLO ALLEGRI/Ritzau Scanpix
Allyson Felix er utilfreds med Nike. Foto: CARLO ALLEGRI/Ritzau Scanpix

Under VM 2017 satte den amerikanske sprinter Allyson Felyx rekord ved at nå op på 16 VM-medaljer i karrieren, og hun er også seksdobbelt olympisk mester. Sidste år blev hun så gravid, og så sluttede sponsorkontrakten med Nike.

- Jeg accepterede sidste år en ny sponsoraftale, der var 70 procent dårligere end den tidligere, og jeg tænkte, at det var, hvad jeg var værd, siger Felix i New York Times..

- Men da jeg bad om ikke at blive straffet for ikke at være lige så god i månederne før og efter fødslen, så nægtede de at skrive under på en aftale med mig. Og siden det er vi ikke blevet enige, siger Felix.

- Jeg har været en af Nikes mest markedsførte sportsfolk. Hvem kan føle sig sikker under graviditeten, hvis ikke jeg kan, siger Felix.

- Hvis vi skal have børn, så risikerer vi store pengetab fra vores sponsorer under graviditet og efterfølgende. Det er et eksempel på en sportsverden, hvor reglerne stadig mest at lavet af og for mænd.

Artiklen fortsætter under billederne

Allyson Felix blev årets kvindelige atlet i 2012, hvor Usain Bolt vandt hos mændene. Foto: ALBERT GEA/Ritzau Scanpix
Allyson Felix blev årets kvindelige atlet i 2012, hvor Usain Bolt vandt hos mændene. Foto: ALBERT GEA/Ritzau Scanpix

Allyson Felix er verdens mest vindende kvindelige atletikudøver. Foto: LUCY NICHOLSON/Ritzau Scanpix
Allyson Felix er verdens mest vindende kvindelige atletikudøver. Foto: LUCY NICHOLSON/Ritzau Scanpix

Vis dette opslag på Instagram

my motivation is different now

Et opslag delt af Allyson Felix (@af85) den

Allyson Felix er blot en af flere, der har kritiseret Nike for dårlig behandling i forbindelse med graviditet, og kritikken har fået dem til at erkende, at der er behov for en ny strategi.

- Ros til Nike for at sige, at det er nødvendigt. Kvinder skal kunne føde børn i løbet af sportskarrieren. Andre har vist, at det går, og jeg håber også at kunne vise det, siger Felix.

Mellemdistanceløberen Alysia Johnson er en af de andre, der har kritiseret Nike. Hun påpeger blandt andet, at 'Nike hævder, at de løfter kvindelige sportsfolk, men at det bare er markedsføring.'

Det var 28. november 2018, at Allyson Felix blev mor til lille Camryn. Hun håber at nå sine femte olympiske lege, når OL afvikles i Tokyo i juli og august 2020.

Se også: Stor stjerne afslører sin tabu-belagte OL-hemmelighed

Winifer Fernandez er volleyball-spiller fra Den Dominikanske Republik. Privatfoto Sport og Spil Flotte fotos: Her er OL's lækreste babes

Skandale ramte atletik-verden sent tirsdag aften. Isaac Makwala mener, at der blev lagt en fælde. Foto: AP Atletik - 9. aug. 2017 - kl. 10:34 Vagter stoppede VM-finale: Det var en fælde

Se også: Udelukket fra OL: Dansk verdensmester vil have hævn

61 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere