Her er navnet på den nyeste dopingsnyder

En tidligere vinder af Tokyo Maraton er blandt de knaldede i Etiopien

Med afsløringen af ni landsmænd kastes der også smuds på Etiopiens største løbernavn, Halie Gebrselassie
Med afsløringen af ni landsmænd kastes der også smuds på Etiopiens største løbernavn, Halie Gebrselassie

Den tidligere vinder af Tokyo Maraton, Etiopiens Endeshaw Negesse er blandt de ni navne, som Det Internationale Atletik Forbund i næste uge vil afsløre som dopingsnydere.

Det er La Gazzetta della Sport, som kan fortælle, at maratonløberen med verdens igennem tiderne 23. bedste tid, er taget i brug af meldonium, altså det samme stof som den proforma-svenske 1500 m verdensmester Abeba Agegawi har indtaget for at forbedre blodgennemførelsen til hjertemusklen.

Tidligere på året blev cykelrytter Michael Mørkøvs nye holdkammerat hos Katusha, den tidligere russiske mester Eduard Vorganov knaldet for brug af det samme stof, som er fremstillet i Litauen med henblik til brug indenfor kvæglandbrug.

Se også: Mørkøvs hold risikerer karantæne efter doping-sag

Stoffet kom først på WADA's liste ved årsskiftet, og da det er et såkaldt uspecificeret lægemiddel, vil brug af det forbudte stof med fire års karantæne.

Det er ikke længe siden, at 40 løbere  blev knaldet i Kenya, deriblandt Rita Jeptoo, vinder af både Boston og Chicago Maraton.

Turen er efterfølgende kommet til Etiopien, hvor ni løbere skulle være blevet testet positive.

Abeba Agegawi har trods skiftet af statsborgerskab fortsat med at træne med de bedste i Etiopien, så er dem, der tror, at der er en sammenhæng mellem hendes sag og de kommende afsløringer af dopingsnyd i den ellers så stolte  løbernation med navne på de lange distancer som f. eks. Haile Gebrselassie, Kenenisa Bekele og ikke at forglemme barfodsløberen Abebe Bikila, der vandt OL-guld i maraton i Rom 1960 og Tokyo 1964.

 

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere