Her går det grueligt galt: Se Bolts forfærdelige finale-skade i afsked

Her kan du se øjeblikket, hvor Usain Bolt ved VM fik en frygtelig skade i sit sidste løb nogensinde

Da historiens måske største atletikudøver sagde farvel til sporten lørdag aften, endte det ikke med den H.C. Andersen'ske eventyrafslutning, mange havde håbet på.

For da det blev mægtige Usain Bolts tur til at modtage stafetten for Jamaica på 4 x 100 meter i VM-finalen i London, gik det galt. Bolt skar en grimasse, der ikke var til at tage fejl og humpede, inden han røg ned på den rustrøde bane. Han var blevet ramt af en fiber i baglåret. Og så var det ellers slut på en formidabel karriere.

I klippet øverst i artiklen kan du se den 30-årige legendes grimme skade og afslutning på karrieren.

Verdens hurtigste mand på 100 og 200 meter og 4 x 100 meter stafet var ødelagt efter den triste afsluting. Alligevel havde den skuffede verdensstjerne overskud til at takke kollegaer, venner og fans verden over for støtten.

- Det var ikke sådan, jeg ville ende mit mesterskab, hvis I ved, hvad jeg mener.

- Men hvad kan jeg sige, jeg gav alt, hvad jeg kunne på løbebanen. Jeg gav alt som altid. Nu ligger jeg her og får behandling, siger Usain Bolt i en besked sendt ud via det sociale medie Snapchat.

- Jeg vil bare takke alle der kom og støttede, jeg er ked af, at jeg ikke fik mulighed for at sige farvel, siger han.

- Jeg vil være på stadion i morgen og sige farvel. Jeg vil gerne takke for alt, jeg har virkelig værdsat det, slutter Bolt.

Derfor gik det galt
Nu fortæller en af Bolts holdkammerater på 4 x 100 meter Yohan Blake, at arrangørerne dummede sig, fordi løberne stod i venteposition alt for længe og dermed blev kolde inden finaleløbet.

- De holdt os tilbage for længe. Der gik 40 minutter og to medaljepræsentationer før, vi kunne løbe. Vi blev ved med at varme op og vente, varme op og vente. Det var derfor, det gik galt, siger Blake ifølge BBC

Det påvirkede tydeligvis Blake at se Bolt lide i finalen.

- Det gør ondt at se en ægte legende, en sand mester, gå derud og lide på den måde.

Finalen i 4 x 100 meter blev vundet af Storbritannien, mens USA og Japan sluttede på henholds anden- og tredjepladsen.

Da Usain Bolt for få dage siden løb sin sidste 100 meter-finale i karrieren, blev det til en skuffende bronzemedalje. Foran ham sluttede amerikanerne Christian Coleman og Justin Gatlin.

Her tog veteranen Gatlin guld, til stor utilfredshed for de fremmødte fans, der piftede af den tidligere dopingdømte sprinter.

Skandale ramte atletik-verden sent tirsdag aften. Isaac Makwala mener, at der blev lagt en fælde. Foto: AP Atletik - 9. aug. 2017 - kl. 10:34 Vagter stoppede VM-finale: Det var en fælde

Nicklas Bendtner scorede et drømmemål lørdag aften. Se det her i artiklen. Foto: All Over Press. Skandinavien - 13. aug. 2017 - kl. 10:50 Værsgo' - her er den: Bendtners drømmescoring alle taler om

Nicklas Bendtner får kæmpe ros for sin drømmescoring mod rivalerne fra Molde. Foto: POLFOTO Marius Simensen, Digitalsport Skandinavien - 12. aug. 2017 - kl. 23:38 Jubler over Bendtner-mål: Godt nok til Real Madrid!

Se også: Storspil af Wozniacki: Klar til årets sjette finale!

Se også: Homoseksuel atletik-stjerne skælder ud: Det ændrer sig aldrig!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen