Historisk øjeblik: Skadet Usain Bolt udgår i sidste løb

Usain Bolt har løbet sit sidste løb, og det endte med en skade og kæmpe nedtur

Her bliver Usain Bolt skadet. Foto: AP
Her bliver Usain Bolt skadet. Foto: AP

VM-vinderen Justin Gatlin hylder Bolt efter førstnævntes sejr i London. Foto: AP/Martin Meissner Atletik I aften siger Bolt farvel - her er legendens afløser

Atletikkens største navn nogensinde har løbet sit sidste løb.

Verdens hurtigste mand, 30-årige Usain Bolt, løb lørdag aften sit sidste løb i karrieren, da han løb sidste tur for Jamaica i VM-finalen på 4 x 100 meter på det olympiske stadion i London.

Og Bolt sluttede med en kæmpe nedtur. Bolt overtog på sidsteturen depechen med Jamaica på tredjepladsen, men nåede kun at løbe 20 meter, før han fik en fiberskade og humpede rundt og kom aldrig i mål. Se de forfærdelige billeder nederst i artiklen

Guldet gik overraskende til Storbritannien på 37.47, mens USA 5/100 efter vandt sølv og Japan fik bronze i 38.04.

Dermed slutter Bolt karrieren med 11 VM-guld-medaljer og otte gange OL-guld.

Jamaica havde vundet de syv seneste store sprintstafetter ved VM og OL, men dette VM har været skidt for landet, der da også kun havde kvalificeret sig til finalen i tredjehurtigste tid efter USA og Storbritannien.

Usain Bolt havde ellers i modsætning til tidligere valgt at løbe med i det indledende heat. Da det var Bolts sidste konkurrence nogensinde følte han nok, at det var bedst at være med hele vejen, men i mål i finalen kom han altså ikke.

Tidligere på ugen blev det blot til bronze for Usain Bolt på den individuelle 100 meter, hvor han blev slået af Justin Gatlin og Christian Coleman.

Hos kvinderne vandt USA foran Storbritannien og Jamaica, og amerikanerne havde Allyson Felix med på det vindende hold, og hun sikrede dermed sin 15. VM-medalje, hvoraf 10 har været af guld. Dermed har hun faktisk en VM-medalje mere end Jamaicas Merlene Ottey, der ligesom Bolt har 14 VM-medaljer.

Billeder af den forfærdelige afslutning på Bolts karriere: Fotos: AP

 

 

Skandale ramte atletik-verden sent tirsdag aften. Isaac Makwala mener, at der blev lagt en fælde. Foto: AP Atletik Vagter stoppede VM-finale: Det var en fælde

VM-vinderen Justin Gatlin hylder Bolt efter førstnævntes sejr i London. Foto: AP/Martin Meissner Atletik I aften siger Bolt farvel - her er legendens afløser

Nicklas Bendtner får kæmpe ros for sin drømmescoring mod rivalerne fra Molde. Foto: POLFOTO Marius Simensen, Digitalsport Skandinavien Jubler over Bendtner-mål: Godt nok til Real Madrid!

34 kommentarer
Vis kommentarer