Homoseksuel atletik-stjerne skælder ud: Det ændrer sig aldrig!

Den britiske atletikstjerne og medaljefavorit i kapgang Tom Bosworth mener, det er alt for svært for fodboldspillere at 'springe ud'

Han er britisk mester og rekordholder i kapgang på henholdsvis 3-, 5-, 10- og 20 kilometer-distancen. Og så er den 27-årige verdensstjerne i atletik Tom Bosworth også homoseksuel.

I 2015 sprang han til stor overraskelse for de fleste ud og talte åbent om sit seksuelle tilhørsforhold. Inden søndagens finale i 20 kilometer kapgang på hjemmebane i London, hvor han er medaljefavorit, løfter han pegefingeren og råber op på vegne af homoseksuelle i sportens verden.

Han mener, det er alt for svært og hårdt at 'springe ud', og det frustrerer ham. Især inden for fodbold. Han mener, at fansene skaber en negativ atmosfære, der gør det svært at sige, at man er homoseksuel.

-Der er masser af homoseksuelle fodboldspillere, det er der ingen tvivl om. Det kan jeg sige med 100 procents sikkerhed, men de tør ikke springe ud. Jeg ved ikke, om vi nogensinde vil se en engelsk fodboldspiller springe ud, i den nuværende situation, fordi det aldrig ændrer sig. Noget er nødt til at blive gjort, hvis nogen skal føle sig komfortable nok til at springe ud, siger Tom Bosworth ifølge The Guardian med henvisning til mange fans nedsættende tilråb og sange om homoseksuelle på stadion.

 

Skælder ud på fans
Nu appellerer Bosworth så direkte til fodboldklubberne i håb om, at de kan og vil hjælpe spillere til at tale åbent om deres homoseksualitet. Samtidig skælder han endnu mere ud på de fans, der mener, det er i orden at tale grimt og nedsættende om homoseksuelle blot, fordi de er på et stadion, hvor adrenalinen pumper og ingen kan genkende dem.

- De her folk er dine chefer, dine venner. De (fansene, red.) er stadig mennesker, der går til fodbold. Men hvad er det med det miljø, der får dem til at føle sig så afslappede - for afslappede - at de siger ting, de aldrig ville drømme om at sige på arbejdet eller nede på pubben? De ville ikke kaste om sig med nedsættende kommentarer andre steder, alligevel føler folk sig frie nok til at gøre det bag en skærm på sociale medier og inde på stadioner, siger han.

 

Hjælper med åbenhed
Bosworth har talt med formanden for Det Engelske Fodbold Forbund, Greg Clarke, som har fortalt ham, at de arbejder på at stoppe de unødvendige og uacceptable verbale angreb på homoseksuelle på stadion. For eksempel ved at fans i en sms kan angive andre, der synger nedsættende om homoseksuelle. Men Bosworth mener, man skal tænke sig om, før man taler.

- Stop en halv. Ville du tale sådan om dine kollegaer? Ville du sige sådan (tale nedsættende om homoseksuelle, red.) på din arbejdsplads? Du ville miste dit job omgående.

Bosworth mener, at det har hjulpet ham privat og sportsligt at være åben og ærlig omkring sin seksualitet, efter han sprang ud i 2015. Derfor bør andre gøre det samme.

- 2016 og 2017 har været to utrolige sæsoner for mig, så måske havde det stor indflydelse på mit liv at stå frem. For så kunne jeg være 100 procent mig selv uden nogen bekymringer.

Se også: Efter katastrofalt farvel: Hør legendariske Bolts rørende afskedsord

Se også: Bolts holdkammerat: Det er en tragedie

Se også: Historisk øjeblik: Skadet Usain Bolt udgår i sidste løb

Se også: Storspil af Wozniacki: Klar til årets sjette finale!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen