I aften siger Bolt farvel - her er legendens afløser

Lørdag løber verdens hurtigste mand sit sidste løb ved 4x 100 meter-finalen ved VM i London. ´The lightning Bolt´ har haft en helt unik karriere, mener Kristoffer Hari

VM-vinderen Justin Gatlin hylder Bolt efter førstnævntes sejr i London. Foto: AP/Martin Meissner
VM-vinderen Justin Gatlin hylder Bolt efter førstnævntes sejr i London. Foto: AP/Martin Meissner

Danmarks hurtigste mand, Kristoffer Hari, er fuld af lovpris for det store sprinterikon, der lørdag stopper sin karriere.

- Han er den største atlet nogensinde. Han har gjort det som ingen anden kunne, og han går ned i historien som en legende. Han har løbet de hurtigste tider, og han har været et unikum. Den personlighed, han har givet til sporten, er noget, som fylder i folks hjerter. 

Manden, myten, legenden Usain Bolt er uden tvivl blandt de største atleter – nogensinde. Men om lidt er en epoke med jamaicaneren på toppen af atletikverdenen slut. Den 30-årige sprinterkonge lægger lørdag løbeskoene på hylden.

Han kan se tilbage på en glorværdig karriere, hvor han nærmest har ryddet bordet på den olympiske scene, siden han brød gennem lydmuren og satte ny verdensrekord under OL i Beijing 2008.

Som de fleste andre unge, håbefulde sprintere har jamaicaneren haft stor betydning for Kristoffer Haris karriere. Hari skulle have mødt sprinterkongen for et par år siden, men Zika-virussen hærgede på det tidspunkt i Caribien, og derfor kom den unge dansker ikke til at møde sit store idol. 

Den danske sprinter Kristoffer Hari satte ved Copenhagen Open sidste år den hurtigste tid i Danmark nogensinde. Foto: ritzau/Miriam Dalsgaard
Den danske sprinter Kristoffer Hari satte ved Copenhagen Open sidste år den hurtigste tid i Danmark nogensinde. Foto: ritzau/Miriam Dalsgaard

Stopper på det rigtige tidspunkt
Usain Bolt har været så dominerende i sin sportsgren, at konkurrenterne ikke har været i stand til at røre ham. Kun en tyvstart under VM i 2011, og en dopingdom til en holdkammerat ved 4x 100 meter OL-finalen i 2008 har sat en kæp i hjulet, for at den legendariske jamaicaner har kunne tage ALLE VM- og OL-guldmedaljer i 100-, 200 og 4x 100-meter siden OL i Beijing 2008. Og så var der lige VM-finalen - den første gang Bolt er blevet slået i et regulært løb.

Symbolsk for superstjernen, der skulle hen til sit næstsidste løb, før han blev slået af en hurtigere konkurrent. Kristoffer Hari mener også, at det er et godt tidspunkt for Bolt at lægge skoene på hylden.

- Et eller andet sted er han ved at være gammel, han er ikke den samme længere. Han kan ikke blive ved med at løbe de samme tider, og jeg tror også godt selv, at han ved, han skal stoppe mens han er nummer et. Derfor er det ærgerligt, at han ikke vandt guld i sit sidste individuelle løb.

Tronfølgeren
Kristoffer Hari blev for alvor kendt, da han som 15-årig i 2013 løb den næsthurtigste tid nogensinde i sin aldersgruppe. Og ligesom Dynamit Hari er der en masse unge sprintere fra især det amerikanske kontinent, der står klar til at overtage tronen efter Usain Bolt. Danskeren peger især på en - VM-sølvvinderen Christian Coleman.

- Han er et kæmpe talent. Og jeg tror på, han kunne have vundet finalen foran Gatlin. Hvis han kan formå at holde det her niveau, så vil jeg sige, at han har potentialet til at tage Bolts plads - helt klart!

På lørdag har Bolt chancen for at tage en sidste guldmedalje i sit sidste løb, når 4x 100 meter-finalen skal afgøres.

Se også: Bolt takker af efter VM-chok: 'Jeg er ked af det'


Se også: Nyt jamaicansk stjerneskud dedikerer VM-guld til Bolt

Se også: Verdens hurtigste: Usain Bolt mistede VM-guldet i sidste løb

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen