Irriteret atletik-legende: Det er en krigserklæring

Sebastian Coe kan blive den næste IAAF-præsident, og han kalder dopingbeskyldninger for krigserklæring

Sebastian Coe slog verdensrekorden 11 gange som aktiv på mellemdistancer. Efter den aktive karriere var han blandt andet formand for Londons OL-værtsskab i 2012. (Foto: AP)
Sebastian Coe slog verdensrekorden 11 gange som aktiv på mellemdistancer. Efter den aktive karriere var han blandt andet formand for Londons OL-værtsskab i 2012. (Foto: AP)

Atletiksporten er sendt ud i et stormvejr, efter at den tyske tv-station ARD og den britiske avis Sunday Times kunne afsløre, at en stor del af mere end 12.000 afgivne dopingprøver fra atleter fra 2001 til 2012 viste mistænkelige værdier.

Det har affødt en stærk mistanke mod atletiksporten - dels omkring omfattende doping blandt udøverne og dels omkring, at Det Internationale Atletikforbund (IAAF) vender det blinde øje til.

Tallene, som ARD og Sunday Times er kommet i besiddelse af, blev lækket fra IAAF, og forbundets vicepræsident Sebastian Coe, der er med i kapløbet om at blive ny præsident efter Lamine Diack, vil nedkæmpe anklagerne.

Se også: Ingen danskere indblandet i stor atletik-skandale

- Kampen starter nu. De (anklagerne, red.) er en krigserklæring mod min sport. Intet i vores store historie, når det gælder dopingtest, retfærdiggør et angreb som dette, siger Sebastian Coe ifølge BBC.

Der er ikke dækket over noget
Ifølge ARD og Sunday Times viser prøverne blandt andet, at en tredjedel af alle VM- og OL-medaljer, der er uddelt fra 2001 til 2012 inden for udholdenhedskonkurrencer, er givet til folk, som har afgivet mistænkelige dopingprøver.

Men IAAF har ikke dækket over noget eller nogen, siger præsidentkandidaten.

- Tanken om, at min idræt skulle have dækket over noget eller været inkompetent, kan ikke være længere fra sandheden, lyder det fra Sebastian Coe.

Se også: Stangspringstjerne lammet efter grim ulykke

Der skal vælges en ny præsident i IAAF senere i august, når Lamine Diack går af, og Sebastian Coe er oppe imod den ukrainske stangspringslegende Sergej Bubka.

Som atlet vandt Sebastian Coe blandt andet fire OL-medaljer i mellemdistanceløb, og han var indehaver af verdensrekorden i 800-meter-løb fra 1981 til 1997, hvor danskeren Wilson Kipketer slog den.

5 kommentarer
Vis kommentarer