Jamaica frygter doping-prøve: Bare ikke Usain Bolt

Højtstående atlet fra Jamaica er blandt de 32 dopingsnydere fra OL i Beijing 2008

Tilskuerne i Ostrava fik også lynet serveret af verdens hurtigste mand, Usain Bolt. (Foto: AP)
Tilskuerne i Ostrava fik også lynet serveret af verdens hurtigste mand, Usain Bolt. (Foto: AP)

En hel nation holder vejret.

Det drejer sig om Jamaicas godt tre millioner indbyggere, som frygter det værst tænkelige.

Øens nationalhelt, verdens hurtigste mand Usain Bolt, er indtil videre under mistanke for at være den ukendte medaljetager fra Jamaica, som findes blandt de 32 dopingsnydere fra OL i Beijing 2008.

WADA vil først melde ud, hvem det drejer sig om, når resultatet af B-prøven kendes.

Med tre guldmedaljer til Usain Bolt, 100 meter, 200 meter og 4x100 meter stafet sammen med Michael Frater, Nesta Carter og Asafa Powell, kan den 29-årige verdensrekordholder være den højtstående atlet, som det drejer sig om.

Siden nyheden om en Jamaica-atlet blandt de 32 snydere fra seks forskellige sportsgrene og 12 forskellige lande har medierne på Jamaica spekuleret og spekuleret, ligesom de sociale medier har været ved at bryde sammen.

Således skriver jamaicaobserver.com

De tre andre guldmedaljer i Beijing til Jamaica blev løbet hjem af Shelly-Ann Fraser i 100 meter, Veronica Campbell-Brown, 200 meter og Melaine Walker, 400 meter hæk, og det skete på bare syv uforglemmelige dage, hvor den caribiske ø for alvor kom på verdenskortet.

Det kan også være en af de tre sølvvindere eller to bronzevindere, selv om der tales om en højtstående atlet.

Snyderne fra OL i Beijing har fået besked om, at A-prøven er blevet testet positiv, og det har en af verdens bedste højdespringere, Anna Chicherova, Rusland fortalt om.

Video viser Justin Gatlin løbe 9,45 sekunder i et japansk tv-show, men der var alt for meget medvind (Screenshot) Atletik Løber hurtigere end Usain Bolts verdensrekord

Usain Bolt løber ikke OL i 2020 (Foto: AP) Atletik Usain Bolt slår fast: Det er mit sidste OL

Mens Usain Bolts rival, Justin Gatlin, USA, har travlt med at konkurrere, har Jamaicas store stjerne i denne sæson kun løbet i Ostrava, Tjekkiet, da det kunne kombineres med et tjek hos sin 'livlæge', den forhenværende Bayern München-læge Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

Han er dog til start næste lørdag i Racers Grand Prix i Kingston, og forleden holdt han et stort anlagt pressemøde for en masse børn, så Usain Bolt er absolut ikke gået i flyverskjul.

I sæsondebuten i Ostrava løb han på 9,98 sekunder.

- Starten var ellers godkendt, men på de første 40 meter manglede jeg fart, forklarede han efter løbet.

Der var heller ikke noget ved hans attituder i Ostrava, som tydede på, at han skulle være den 'skyldige', fordi han kørte hele repertoiret med 'lynet' osv., selv om en emsig funktionær havde fået at vide, at der ikke var tid til for megen Usain Bolt-show.

Dopingkontrollen i Sochi i 2014. I følge chefen på stedet blev der svindlet med prøverne. Foto: AP Jan Jensen Tag konsekvensen: Smid Rusland ud af OL

Lysenko bider i sin guldmedalje ved EM i Sverige i 2006. (Foto: AP) Atletik OL-guldvinder knaldet for doping-misbrug

En teknikalitet har reddet Tatyana Andrianova fra doping-karantæne. (Foto: AP/Mark Earthy) Atletik Dopet VM-medaljevinder reddet af tidsfrist

26 kommentarer
Vis kommentarer