Jamaicansk OL-guldvinder er smittet med zikavirus

Den jamaicanske sprinter Kemar Bailey-Cole fortæller, at han er smittet med zikavirus, men er i bedring

Jamaicas Kemar Bailey-Cole er smittet med zikavirus, men er i bedring. Foto: AP
Jamaicas Kemar Bailey-Cole er smittet med zikavirus, men er i bedring. Foto: AP

OL-guldvinderen Kemar Bailey-Cole er blevet smittet med zikavirus.

Det fortæller sprinteren selv til avisen The Gleaner. Han har ifølge avisen været syg i et par dage.

Den hurtige jamaicaner skal i næste uge dyste om en plads på det jamaicanske OL-hold, men han vil ikke lade virusset stå i vejen.

- Jeg er lidt bekymret (for min forberedelse, red.), men jeg vil ikke lade det stå i vejen.

- Jeg beder bare til, at jeg får styrken til at komme igennem runderne, siger Kemar Bailey-Cole til avisen.

I 2012 vandt den jamaicanske sprinter guld ved de olympiske lege i London som en del af det jamaicanske hold på fire gange 100 meter.

OL-guldvinderen fandt ud af, at han var smittet med zika, efter hans kæreste fandt en bule på hans hoved, da han var blevet klippet. Han fortsatte dog med at træne, da han ikke vidste, hvad det var.

Kemar Bailey-Cole har fortsat udslæt, men lider ikke længere af muskelsmerter, som også var et af symptomerne, fortæller han.

- Jeg havde rygsmerter og ømme muskler, men jeg troede bare, at ømheden kom fra min træning, siger Kemar Bailey-Cole.

Det myggebårne virus er kendetegnet ved symptomer som feber, røde øjne og hovedpine, og det kan give misdannelser hos fostre.

Flere atleter, der skal til OL, har givet udtryk for frygt for zikavirusset, som der har været mange tilfælde af i Brasilien.

Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderede dog for lidt over en uge siden, at der er en meget lille risiko for, at zikavirusset spreder sig i august, hvor OL afholdes.

Oscar Pistorius kræves fængslet i mindst 15 år efter drabet på sin kæreste Reeva Steenkamp i 2013 (Foto: AP) Atletik Atletik-stjerne skød kæreste: Anklager kræver 15 års fængsel

Jamaicas Usain Bolt forbedrede sit eget årsbedste med en tiendedel ved Racers Grand Prix i Kingston, Jamaica. (Foto: AP) Atletik Usain Bolt løber super-tid

Tatyana Firova (nr. to fra venstre) kysser sin landsmand Kseniya Ryzhova for at fejre nationens guldmedajle ved VM i 2013. (Foto: Reuters). Atletik Russisk atlet: Hvorfor må vi ikke dope os?

0 kommentarer
Vis kommentarer