Joachim reagerer på medalje-bombe: 'Dengang blev jeg ikke populær'

Joachim B. Olsen måtte vente 12 år på VM-sølvmedalje, men han er klar til at tage imod den i England

Arkivfoto: Thomas Wilmann
Arkivfoto: Thomas Wilmann

Liberal Alliances Joachim B. Olsen har altid haft svært ved at holde sin mund.

Det betød verbale tæsk til den stærke kuglestøder, som flere år efter at have stoppet karrieren med OL i 2008 kan opleve at få ret i kritikken og mistænkeliggørelsen af flere østeuropæiske konkurrenter.

Nu skal den 40-årige folketingspolitiker opgraderes med 12 års 'forsinkelse', når han fredag i forbindelse med indendørs VM i Birmingham skal have en VM-sølvmedalje hængt om halsen.

Det er sølvmedaljen fra indendørs VM i Moskva i 2006, hvor hviderusseren Andrei Mikhnevich ellers snuppede andenpladsen foran danskeren, der er tale om.

Hviderusseren blev senere blev afsløret dopingsynder, og nu har Det Internationale Atletik Forbund (IAAF) langt om længe fundet anledning til at markere en ny mand på næsthøjeste trin på medalje-skamlen.

Joachim B. Olsen kender faktisk turen. Det er anden gang, at han skal have byttet en medalje fra et af de store mesterskaber på grund af snyd.

Ved OL i Athen i 2004 blev den ukrainske guldvinder Yuriy Bilonoh afsløret, og en OL-bronzemedalje blev for flere år siden udskiftet med OL-sølv.

- Jeg ved ikke, om der kan falde andre medaljer af, siger Joachim B. Olsen.

- Da jeg i sin tid satte spørgsmålstegn ved 'mistænkelige' konkurrenter, blev jeg ikke populær, men jeg kan i dag sige, at jeg har fået ret i to tilfælde.

- Det bliver lidt sjovt at rejse tilbage til fortiden. Jeg har både været til VM og EM i Birmingham, siger Joachim B. Olsen, der gerne tager turen frem for at få medaljen med posten.

Han har ellers på grund af arbejdet i Folketinget ikke længere tid til atletikken.

Den tidligere medalje-sluger følger med på sidelinjen, og selv om han i dag har en kampvægt langt fra storhedstiden i 00'erne, vil Joachim B. Olsen vove den påstand, at han fortsat kan sende kuglen ud på omkring 16 meter.

Det vil herhjemme fortsat være et godkendt resultat, men det er omkring 5-6 meter kortere, end da han hentede medaljer på stribe med OL-sølvet som den fornemste præstationer.

Samlingen indeholder derudover også to VM-medaljer og 5 EM-medaljer heraf en af guld fra inde-EM i Madrid 2005.

Arkivfoto: Henrik Schütt Atletik 12 år efter: Joachim B. Olsen skriver dansk VM-historie

83 kommentarer
Vis kommentarer