Kæmpe nedtur: Dansk VM-stjerne diskvalificeret

Sara Slott Petersen løb sig ind på en 2. plads i sit indledende heat, men måtte alligevel se billetten til VM-semifinalen fordufte, da hun blev diskvalificeret

Det blev alligevel ikke en semifinale-plads til Sara Slott Petersen. Foto: Jens Dresling
Det blev alligevel ikke en semifinale-plads til Sara Slott Petersen. Foto: Jens Dresling

Sara Slott Petersen er færdig ved VM i atletik, før det for alvor begyndte for den danske stjerne i 400 meter hæk.

Hendes indledende heat endte således med at blive hendes afsluttende løb i Doha.

Det store danske medalje-håb er blevet diskvalificeret efter, at hun ellers spurtede sig ind på en andenplads i tiden 55,28 sekunder. En præstation, der i sig selv var nok til at komme i semifinalen.

Men sådan skulle det altså ikke gå.

For OL-sølvvinderen fra Rio forcerede en af hækkene på ureglementeret vis, og så faldt hammeren i kølvandet på seancen, der blev vundet af storfavoritten Dalilah Muhammad fra USA.

Verdensmesteren var den eneste, der kunne besejre Sara Slott Petersen ved OL i Brasilien i 2016.  Godt tre år senere - under aftenhimlen i Qatar - skulle den danske profil ødelægge det for sig selv.

Her passerer Sara Slott Petersen mållinjen som nummer to. Foto: FABRIZIO BENSCH/Ritzau Scanpix
Her passerer Sara Slott Petersen mållinjen som nummer to. Foto: FABRIZIO BENSCH/Ritzau Scanpix
 

Petersen erkendte i et interview med TV2, at hun havde lavet flere fejl undervejs.

Desværre for hende hørte de ikke kun til i afdelingen for småting. For arrangørerne vurderede, at hun havde passeret en hæk ulovligt undervejs, og så blev en semifinale-billet til en nul-bon.

Sara Slott Petersens træner, Mikkel Larsen, oplyste til tv-kanalen, at den danske atlet har appelleret beslutningen.

Men senere tirsdag aften er beskeden fra IAAF (Det Internationale Atletikforbund, red.) lige så klar, som den er trist: Appellen er afvist.

Dermed står diskvalificeringen ved magt. Både semifinalen og finalen i kvindernes 400 meter bliver uden dansk deltagelse.

Et trist og tidligt punktum for 32-årige Slott, der tilmed måtte vente længe til dopingkontrol efter fiaskoen. Værre er det, at hun nu må vente to år, før hun igen får chancen for at gøre sig gældende ved et VM.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra landstræner Mikkel Larsen, men han har ikke været til at træffe telefonisk.

Anna Emilie Møller leverede en mere end godkendt præstation i VM-finalen. Foto: Ritzau Scanpix Atletik Dansk komet sætter rekord i VM-finale
Alberto Salazar er blevet fældet af sine egne atleter, fortæller USADA. Foto: Don Ryan/AP/Ritzau Scanpix Atletik Salazar fældet af sine egne elever
De norske brødre mødte deres overmænd. Foto: Ritzau Scanpix Atletik Går kold i VM-finale

76 kommentarer
Vis kommentarer