Kæmpe OL-stjerne ramt af Trumps rejseforbud: Er ikke velkommen i USA

Den 4-dobbelte guldvinder Mo Farah kan ikke komme tilbage til USA

Mo Farah har fortalt sine sine fire børn, at det ikkeer sikkert, at familien kan rejse til USA (Foto: AP)
Mo Farah har fortalt sine sine fire børn, at det ikkeer sikkert, at familien kan rejse til USA (Foto: AP)

Den 4-dobbelte britiske OL-guldvinder, Mo Farah, far til fire, har i følge BBC været nødsaget til at fortælle sine børn, at det langt fra er sikkert, at familien kan vende tilbage til bopælen i Portland, Oregon, USA.

Årsagen er et af præsident Donald Trumps mange dekreter, et indrejseforbud til borgere fra Iran, Irak, Libyen, Sudan, Syrien, Yemen og Somalia.

Selv om Mo Farah har boet i London, siden han var barn, kan han ikke løbe fra, at han er født i Somalias hovedstad, Mogadishu.

I 6 år har den fantastiske brite haft base i Portland på den amerikanske vestkyst, men er pt. sammen med familien tilbage i Storbritannien, så han frygter, at familien er blevet 'fanget', fordi Donald Trump vil holde overvejende muslimske 'radikale, islamistiske terrorister' ud af USA.

Se hvad han har lagt på Twitter

Mo Farah er den eneste løber, som udover den finske langdistancestjerne, Lasse Viren, har vundet både 5000 m og 10.000 m ved to Olympiske Lege i træk.

Mens briten senest kom til tops i Rio de Janeiro og gentog kunststykket fra OL i London, er Lasse Virens bedrifter helt tilbage fra OL i München 1972 og Montreal 1976.

Mo Farah har gjort det samme ved VM i atletik, hvor han har vundet 'The Double' på de to lange distancer ved VM i Moskva 2013 og Beijing 2015.

Det er altså løberen, som om nogen har domineret på 5000 m og 10.000 m, som lige nu vil se tiden an og prøver at blive klogere på Donald Trumps indrejseforbud, som også har ramt rejsende med gyldigt visum.

Se også: Mo Farah tager dobbelt guld igen

Se også: Mo Farah vinder sit andet VM-guld i Beijing

Se også: Træneren dopingbeskyldt - OL-guldvinder forlader stævne

110 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere