Kæmpe skuffelse: Skidt dansk start på VM

Den 28-årige dansker løb fire sekunder langsommere end sin personlige rekord i indledende heat i 800 meter

Andreas Bube fik EM-sølv i 2012, men ved VM røg han ud i indledende heat (Foto: AP)
Andreas Bube fik EM-sølv i 2012, men ved VM røg han ud i indledende heat (Foto: AP)

Danmark er kommet skidt fra start ved VM i atletik i Beijing.

Tidligt lørdag morgen dansk tid lykkedes det ikke for Andreas Bube at kvalificere sig til semifinalerne i 800-meter-løb.

Bube stillede op i det sidste af de i alt seks kvalifikationsheat og skulle slutte blandt de tre første for at være sikker på at gå videre. Men det formåede han ikke.

Den 28-årige dansker sluttede som nummer fem, og selv om der blev lagt ud i et langsomt tempo, så lykkedes det ikke for Bube at udnytte sin normalt stærke spurt til at passere løberne foran sig.

Bube, der vandt EM-sølv i 2012, gennemførte de 800 meter i 1.48,94. Det er cirka fire sekunder dårligere end hans personlige rekord og langt fra de tider uden for løberne i heatenes top tre, der også er videre til semifinalerne.

Det var forventet, at Bube nåede mindst VM-semifinalen (Foto: AP)
Det var forventet, at Bube nåede mindst VM-semifinalen (Foto: AP)
 

Se også: Hun skal stråle ved atletik-VM: Her er den danske målsætning

Heatet blev vundet af verdensrekordindehaver David Rudisha fra Kenya, der lagde sig i front fra start, men holdt et lavt tempo og nærmest spadserede sig videre i semifinalen.

Rudisha er olympisk mester på distancen fra London i 2012, mens han også kan bryste sig af en VM-titel fra 2011.

- Det kom bag på mig, hvor langsomt det egentlig gik, og jeg endte med at ligge midt i feltet, lidt på yderkanten, hvor der var masser af slåskampe, der gjorde, at jeg tabte nogle skridt, siger Andreas Bube til DR.

- Set i bagklogskabens klare lys, så burde jeg bare have lagt mig op på siden af ham (Rudisha, red.), så jeg havde undgået de der slåskampe, siger Bube, der ærgrer sig over den fejlslagne taktik.

- Hvem som helst kunne have ligget ved siden af Rudisha de første 600 meter uden problemer, for det gik ikke hurtigt, og jeg havde muligheden for at komme derop, men det gjorde jeg bare ikke, og det var en forkert beslutning, siger Bube.

Nu er det op til de to øvrige danske deltagere ved VM, Sara Slott Petersen og Stina Troest, at skaffe dansk succes i 400 meter hækkeløb, hvor de begge stiller op.

Størst forventninger er der til Sara Slott Petersen, som er den tredjehurtigste kvinde på distancen i verden i år.

Se også: Nu starter VM: Frygter for kød-doping

Her sikrer Bube sig VM-billetten:

19 kommentarer
Vis kommentarer